Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A táppénzes papírt akkor is...

A táppénzes papírt akkor is minden hónapban a munkáltatónak kell leadni, ha az nem tb kifizetőhely?

Figyelt kérdés
2010. jan. 22. 18:54
 1/7 anonim ***** válasza:
Igen. Ameddig munkaviszonyod van,illetve passzív táppénz ideje alatt is. A pénzt az oep-től fogod kapni, nem a munkahelyedtől.
2010. jan. 22. 19:18
 2/7 anonim ***** válasza:
igen,ők küldik tovább az OEPnek
2010. jan. 22. 19:32
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Én minden táppénzes papírt lefénymásolok és csak a másolatot küldöm el ajánlott levélben a munkáltatómnak. Az eredeti papírt személyesen elviszem, vagy szintén ajánlottan elküldöm az OEP-nek. Sajnos az én munkáltatóm elég hanyag (nem csak ilyen szempontból) és tanultam az előttem pórul járt kismamák példáján. Volt amikor a főnök elkevert egy-két táppénzes papírt (persze ezt hivatalosan nem ismerte el) és még szegény kismama rohangászhatott a pótlásukért, majd várhatta, hogy mikor is lesz belőle pénz... Ha a Te munkáltatód megbízható, akkor nyugodtan add le neki, de ha hanyag vagy csak keresztbe akar tenni Neked akkor inkább intézd személyesen.

2010. jan. 22. 19:53
 4/7 anonim ***** válasza:
igen, de én a könyvelőnek küldtem el postán, mert a főnőköm 2-3 hetet ül a táppénzes papíron....
2010. jan. 22. 20:19
 5/7 anonim ***** válasza:

A munkáltatónak kell leadni, igen. És a munkáltató köteles 3 napon belül továbbítani az OEP-nek.

Nálunk 2009. dec.31.ig volt a cég TB kifizetőhely, addig ők utalták a táppénzt. Majd most a januárit fogja a TB utalni, de előre félek, hogy mennyi idő múlva... mert ugye a számlák jönnek :(

2010. jan. 23. 09:05
 6/7 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget!

Kedves Utolsó!Igen, én is ettől félek, mindenki azt mondta, mire megkapta a tb-től az első pénzt, 2 hónap eltelt...addigra én is megszülök :(

2010. jan. 23. 09:54
 7/7 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok. Pont ettől tartok én is. Igaz, én csak júniusban szülök, de addig is szükség van a táppénzre minden hónapban, mert a lakáshitelt és a rezsit fizetni kell.

Elvileg a TB 30 napon belül utal. Törvény szerint. Én majd a 3. hét után rájuk telefonálok. S utána hetente. Mást nem tehet az ember :(

2010. jan. 23. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!