Táppénzes kismamik! Aki maszeknál dolgozik, mhelye nem tb -kifizetőhely:a betegszabit követően ugyanúgy csak leadtátok havonta a tápos papírt a munkáltatónak, nem kellett semmilyen papírt kitölteni a táppénz igényléshez?
Igen, a munkahelynek kell leadni a tp papírt, mindent ők intéznek. És nem akarlak elkeseríteni, de én is több mint két hónap után kaptam meg az első táppénzt és nagyon sokan rajtam kívül. ennyi az átfutási idő.
ha valami zűr lenne, akkor a munkahelyedet kéri fel az oep hiánypótlásra, őket kérdezd meg. ha nem kaptak felszólítást nem tudsz mást tenni, mint türelmesen várni az utalást.
Szia, én ugyan állami cégnél dolgozom, de nem ettől függ hanem, hogy ha 100 fő alatti a cég létszáma nem lehet kifizetőhely. Ahol én dolgozom is sajnos ilyen! :(
A táppénzes papírt Neked kell leadnod a munkahelyedre, Nekik 3 napon belül továbbítaniuk kell az OEP felé! Innentől kezdve ahogy beérkezik hozzájuk a tp-s papír 22 munkanap áll rendelkezésükre, hogy kifizessenek! Amennyiben ezt a határidőt átlépik késedelmi kamatot kell fizetniük (természetesen csak abban az esetben ha minden papír a rendelkezésükre állt az elbíráláshoz!)
Neked nem kell semmilyen papírt intézned -a táppénzes papíron kívül- az a könyvelő feladata! De ha már július eleje óta tp-n vagy akkor talán az OEP-nél érdemes lenne érdeklődni, hogy azóta miért nem kaptál semmit!
Valóban elég fura ez a rendszer, nem is értem, hogy ezt hogy gondolják, én is meglepődtem, hogy addig amíg nem utalnak az ember hogy éljen meg manapság egy fizetésből!
Boldog babavárást!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!