Aki magándokihoz jár, nálatok ez hogy megy?
(Szeged) Nálunk kell járni az SZTK-ba is. Mivel van magándokim, csak az asszisztens-védővel találkozom ott. Ő adja a beutalókat is pl. a vérvételre, belgyógyászatra. Azt mondta, hogy az én magán dokim hiába pecsétel a kiskönyvembe, az nem számít bele a 4 kötelező pecsétbe, ami kell ahhoz az igazoláshoz, hogy kapjak majd anyasági támogatást. Vizsgálni a csak az én dokim vizsgált havonta, de a kötelező UH-kat a klinikán uh-s doki végezte. Én volt, hogy kértem, hogy írja le a baba méreteit, mert a körzeti védőnő kérte.
37+2 hetes
Szia!
Úgy látszik az Én dokim a legalaposabb,most vagyok 33 hetes,mindenre nagyon odafigyel,minden áldott alkalommal ad leletet,ír a kiskönyvbe,uh-képet is,ha kérek,és még a számlát sem felejti el sosem,nagyon meg vagyok vele elégedve,bármikor zavarhatom,és nincs nála "hülye kérés",bármire normálisan válaszol,és a férjemnek is minent elmagyaráz.
Magánrendelésen a kiskönyvbe írt és pecsételt, megnézte a leleteket, szívhangot hallgatott.
UH, és terhesgondozás(vérvétel,terh. diab- kapcs. vizsgálatok,ctg..) a kórházbaban volt.
Mindig vittem a papírjaimat a magánrendelésre, illetve az utolsó hónapban a ctg után a kórházban találkoztam a dokival.
A védőnő felé ill az apaságihoz a doki írt papírt.
A magándokim nekem sem ad leletet, hanem a kiskönyvbe vezeti a havi vizsgálatokat.
Az UH-k a kórházban vannak, azokról mindig kapok leletet, de ott sosem pecsételnek a kiskönyvbe.
A beutalókat nekem a védőnő tölti ki, és a magándokim teszi rá a saját pecsétjét és Ő is írja alá.
Valaki itt írta, hogy a magándoki pecsétje nem számít bele a 4 pecsétbe, erről én még nem hallottam. De ha más nem, a védőnőd úgyis mindig pecsétel.
Nekem a védőnőm mondta, hogy a magándokim hiába pecsétel, nem számít bele a 4-be és a védőnőmnek nincs pecsétje nálunk.
Annyi variáció van, hogy jobb a helyi szokásokat felderíteni. Itt kaphattál többféle infót, amik alapján tudsz feltenni kérdéseket és hátha sikerül kibogozni, hogy felétek mi a szokás. Nincs ismerős kismamád?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!