Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi okozza a terhesseg elejen...

Mi okozza a terhesseg elejen a hanyingert?

Figyelt kérdés
sziasztok, azt szeretnem megkerdezni, hogy az elso honapokban mi okozza a hanyingert? A parom nagyon kuzd vele... Tudom, hogy a hormonok miatt van, de miert? Mi lehet ennek az evolucios oka, hogy van ez a hanyinger? Azt gondolom ha nem lenne okka, akkor mar kiszelektalodott volna ez a hanyingerseg. Hisz nem hiszem, hogy van ennek barmi haszna... Vagy igen?
2014. szept. 30. 17:33
 1/2 anonim ***** válasza:
Abba gondolj bele, hogy tulajdonképpen beköltözik valaki a nő testébe és ezzel a testnek meg kell birkóznia. Sok enzim, hormon fog ilyenkor össze, hogy ehhez az új helyzethez segítsék alkalmazkodni a testet.
2014. szept. 30. 17:37
 2/2 anonim ***** válasza:
Bizonyos feltételezések szerint ez a rosszullét, hányás védi az első trimeszterben a még nagyon sérülékeny magzatot a káros külső behatásoktól. Az édesanya minden olyan ingert undorítónak érez, amit a magzat szempontjából jobb elkerülni, és a teste minden olyan anyagtól igyekszik megszabadulni, amire nincs szükség. Ezzel az elmélettel sokan nem értenek egyet, de valójában csak ez magyarázhatná, amit tök jogosan fölvetettél, hogy az evolúció hogy engedhette ezt a szemétséget ennyi évmillión keresztül. :) Ugyanakkor ez az elmélet nem magyarázat arra, hogy én pl. miért hánytam el magam az élénk színektől két hónapon keresztül...
2014. szept. 30. 23:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!