Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Pozitív lett a teszt! Hogyan...

Pozitív lett a teszt! Hogyan tovább?

Figyelt kérdés

2 hónap próbálkozás után pozitív lett a teszt. Annyira, de annyira boldog vagyok, ő lesz az első babánk. Reggel csináltam, egyértelmű, erős két csík :) Csak az a baj, hogy most, hogy kezdek felocsúdni, rájöttem, hogy nem tudom, hogy mi a következő lépés :D

Hogy mondjam el apának? Hogy mondjuk el a szüleinknek? A barátoknak? A munkahelyen? Na és mikor?

És mikor kell orvoshoz vagy védőnőhöz mennem? Mit kell vinnem?

Hirtelen olyan üresnek érzem a fejem, mint régen egy egy vizsga előtt :D

Segítsetek csajooook! :)

2014. szept. 29. 10:47
 1/4 anonim ***** válasza:
Én kértem időpontot mielőbb dokihoz, mert bár korán nincs még szívhang, de nekem az is fontos információ volt, hogy jó helyre ágyazódik be. Megnyugtató volt, még ha korai is. A párommal együtt teszteltünk,e zért nem tudom, hogy mondd el neki, de ő legyne az első, a rokonok csak ezután következnek! :) Gratulálok!
2014. szept. 29. 10:50
 2/4 anonim ***** válasza:
Nálunk a 12. hétig csak a párom tudta. Utána mondtuk el szülőknek, barátoknak, munkahelyen stb... Persze orvoshoz kell menni, kb a 6. héten voltam először, akkor már volt szívhang, majd 9. hét, 12. hét és így tovább. Amúgy gratulálok!! Vigyázz magadra, pihenj sokat és ha edig nem szedtél folsavat vagy terhes vitamint, akkor kezd el.
2014. szept. 29. 11:06
 3/4 anonim ***** válasza:

Én 6 hetesen voltam először dokinál, ő adott vérvételre beutalót (meg igazolást a terhességről), és amikor megvoltak a laboreredmények, mehettem a védőnőhöz. Ez kb. a 9. héten volt. Ő adott terhes kiskönyvet, és elmondott mindent, hogy hogyan tovább!

Páromnak azonnal elmondtam, ahogy pozitív lett a teszt.

Többieknek csak később szóltunk, de mi nem vártuk ki a 12. hetet, mert muszáj voltam a munkahelyem előbb szólni (a 10. héten).

2014. szept. 29. 11:43
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen :)

Úgy döntöttem, hogy mivel ma úgyis későn ér haza a párom, főzök neki vacsit, és vettem egy kis babacipőt, becsomagolom és mellé a tesztet, ez lesz neki az ajándék :)

2014. szept. 29. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!