Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hol tudnek utananezni hogy...

Hol tudnek utananezni hogy terhesseg eseten milyen vizsgalatokat vegeznek?

Figyelt kérdés
Minden erdekel pl.vervetel,ultrahang.
2014. szept. 28. 10:46
 1/4 anonim ***** válasza:

Nekem a védőnő adott az első találkozás alkalmával egy tájékoztató erről. Egyébként vannak helyi eltérések a vizsgálatokban. Nálunk van egy uh, amivel megállapítják a terhességet, aztán van uh a 12. héten, 18-20 héten, 30-32 hét, 36. héten. Vérvétel háromszor van, egyszer a 12. hétig (teljes vérkép, vércsoport meghatározás, ha valaki kéri és fizet, akkor toxoplazma vizsgálat, és a vérvétel előtt egy órával kell enni egy zsemlét és inni hozzá 2 dl tejet, így nézik a cukrot ekkor), egyszer a 24. héten (teljes vérkép, terheléses cukor, így kétszer vesznek vért, éhgyomorra és két óra múlva), és egyszer a 36. héten (teljes vérkép). 16. héten már nincs afp. Havonta kell menni terhesgondozásra, akkor néznek méhszájat kézzel tapintva. 36. héten vesznek kenetet, megnézni van-e valamilyen fertőzése az anyukának. 36. héttől van hetente nst. Emellett egyszer kell mennie a anyukának a 24. hétig háziorvoshoz belgyógyászati vizsgálatra és ekg-ra.

De a vizsgálatok száma, pontos elosztása változó területenként.

2014. szept. 28. 10:52
 2/4 anonim ***** válasza:

Talán ez segít picit!

[link]

A vizsgálatok eltérőek lehetnek. Függ sok mindentől,hogy problémás e vagy probléma mentes a terhességed!

A nőgyógyász valószínű "bár ez is eltérő lehet" 4 hetente rendel vissza magához. a Védőnő szintén 4 hetente szeretne majd látni.. De amúgy is minden megtudsz és kapsz is egy gondozási tervet,amibe le lesz írva minden!

üdv 29hkm

2014. szept. 28. 10:53
 3/4 anonim ***** válasza:

Nekem eddig így néznek ki a vizsgálatok.

o. UH 6 hetesen

1. UH 8 hetesen

2. UH 12 hetesen (kombinált teszt,+ vérvétel, önköltséges)

12.héten terhesgondozás

12. héten első vér,vizeletvétel

16 hetesen már nem kellett AFP.

16 hetesen terhesgondozás

20.héten II. genetikai UH (önköltséges)

20.héten terhesgondozás,EKG, belgyogyi, Fogorvos

25.héten terheléses cukorvizsgálat (75gr glükóz)120perces

25.héten terhesgondozás

Most 29.héten terhesgondozás

30.héten III.genetikai UH (önköltséges)

Minden hónapban nekem néznek méhszájat is. És 4 hetente ezek mellett védőnőnél kell megjelennem. Ezek mellett mi voltunk 18+5 hetesen babamozin,természetesen ez nem kötelező:) Lehet valamit kihagytam.. Azért elnézést,de már annyi helyen voltam,hogy nehéz fejben tartani:D és még mennyi van hátra:)

2014. szept. 28. 11:03
 4/4 A kérdező kommentje:
Koszonom a segitseget!
2014. szept. 28. 11:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!