38 hetes vagyok, tegnap voltunk Uh-n. Azt mondta az orvos hogy el van öregedve a méhlepény. Pénteken kell visszamenni. Attól a vizsgálattól függ de lehet hogy "kiveszik" a babát. Volt Így más is?
Két héttel ezelőtt 3 kg-ra saccolta, most
3200g-ra. Mire kell számítsak, lehet kihúzuk ez a két hetet? Vajon elég tápanyagot, oxigént kap a babám? Ha most beindítják a szülést vajon minden rendbe lesz? Nagyon aggódom.
38. héten elöregedett méhlepénnyel két hetet még kihúzni sokkal kockázatosabb, mint megszülni. Semmi baja nem lesz, ha most születik, a miénk is 37. héten jött és nem volt gondja.
Készülj a péntekre, szerintem beindítják.
Köszönöm szépen a megnyugtató válaszokat. Igyekszem nem aggódni. Végül is tudtuk hogy lassan bármikor jöhet, kész is a kis szobácska, csak azon izgulok hogy ő jól legyen, szép egészséges kis manóval idnulhassunk haza :-D
Elég sokat mozog, akkor csak jól érzi még magát bennt,nem?
Szia! Nekem a 30. héten már 3as érettségű volt a méhlepény, onnantól kezdve hetente jártam nst-re, ultrahangra, hogy nézzék minden rendben van-e.
37.héten nem maradhatott tovább, mert minimális volt a magzatvíz, úgyhogy megcsászároztak(már volt egy császárom és farfekvéses volt a fiam).
2 hetet voltunk bent, de mostmár minden rendben. 2810gr és 51 cm volt a fiam.
Nekem azt mondta a szülésznő, hogy a 37.hét a legrosszab akkor született volna inkább 35-36. hétre vagy 38. hétre és utána. Ekkor alkalmazkodnak a legnehezebben(légzésproblémánk volt, vérszegények voltunk 3 hónapig és besárgult, ezért 1 hétig inkubátorban volt).
Érett lepénynél azért nem mindig engednek rendesen szülni,mert nem biztos hogy elég oxigén jut szülés, vajúdás közben a babának. Nekem ezt mondta a dokim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!