Terhes vagyok. Mire számíthatok 17 évesen, ha megtartom a babát? Szüleim még nem tudják.
Mire gondolsz?
Lesz egy pici bébid, akit a nap 24 órájában gondoznod kell, etetned, pelenkáznod és ehhez megvenned minden szükséges felszerelést.
Egy babàra :-)
Ha normàlis anya szeretnèl lenni talàn kevesebb szabadidõd lesz de beosztható, baràtok hàt bõven lesznek akik eltunnek....a pènzt jól be kell osztani, ès segítsèg nèlkül szinte lehetetlen kell egy úgymond keresõ fèl szerintem.
Az iskolát ugyanott folytatod, ahol most vagy. Ha komplokációmentes a terhességed, és nem megeröltető, bejárhatsz a szülésig ugyanúgy. A szülés után magántanulóként folytatod- ezt előre kérned kell az iskolaigazgatótól. Ilyenkor az általuk meghatározott rend szerint kell bejárnod és vizsgát tenned.
Amire számíthatsz a suliban: elkézelhető, hogy a tanárok, diákok, szülők nem szeretnének ott látni téged, nehogy rossz híre legyen az iskolának/ az osztálynak/ nehogy kedvet kapjanak más lányok is a gyermekvállaláshoz. (Ezek nem az én gondolataim!)
A szülőkkel azt kell megbeszélned, hogy mennyire tudnak ők támogatni téged lelkileg és anyagilag. Az is elképzelhető, hogy érettségi után el kell menned dolgozni, mert nem fogják tudni finanszírozni az újabb családtagot.
A kedveseddel azt kell megbeszélned, összeházasodjatok-e. Ha ezt megteszitek, nem a szülőké az anyagi teher, hanem a párodé. Ha 16 éves kor felett szülői engedéllyel lehet házasodni, és "nagykorúsítanak".
Nagyon gondold meg mit csinálsz főleg ha a szüleid nem segítenének a pároddal nem vagy együtt , nincs munkahelyed stb. én így biztos nem vállalnám de te tudod.
A semmire szülni?
Miből gondoltad eltartani azért egy gyerekre kell költeni.
Nagyon gondold meg hosszú távon hogyan fogod megoldani?
Ez felelőtlenség.
De a te dolgod én csak a véleményem mondtam nem rosszindulatból.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!