Akik terhesség alatt merckformint szedtek, szülés után is szedték?
Szia! Én is az Inofolicot kaptam helyette, kb. a 8 héttől már ezt használom. :-) Az orvosom nem engedi szedni a gyógyszert.
18 hkm
2. vagyok.
Szerintem utána is szedni kell.
2. vagyok megint.:-)
Szerintem beszèld meg az endokrinológusoddal, hogy mit javasol, vagy a nődokival. Biztosan tudnak segíteni. Könnyű szülést kívánok neked!:-)
Ne aggódj amiatt, hogy végig szedted! Én még csak 22 hetes vagyok, de végig fogom szedni, igaz csökkentett dózisban. Velem az endodokim el akarta hagyatni a gyógyszert, de a nőgyógyászom ezt nem javasolta, így megbeszéltük, hogy kevesebbet, de szedni fogom végig.
Mindenképpen a dokit kérdezd meg, hogy a Te esetedben mi legyen!
Az én orvosomnak az a protokollja, hogy a 12. hétig szedeti a vetélés kockázatának csökkentésére, utána nem, csak a ch diétát kell tartani. Bár ebben úgy látom, nagy a szórás az orvosok között.
Akkor szedtem újra, amikor már nem szoptattam, nem tartottam jónak szoptatás alatt gyógyszert szedni.
A legtöbb gyógyszerről igazából nincs pontos információ a terhesség alatti szedéséről,mivel természetesen senki nem kísérletezik kismamákon, ezért inkább nem ajánlják. Ez persze sok esetben nem azt jelenti, hogy káros a magzatra nézve, de nem árt óvatosnak lenni.
Amit biztosan tudnak, hogy az anyatejben kiválasztódik, és így a pici szervezetébe is bejut a gyógyszer, és sajnos mivel neki is olyan hatásokat okoz, állítólag hasi fájdalmakat és hasi görcsöket okozhat a gyermeknek a metformin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!