35 évesen 2 gyerkőc édesanyjaként (6éves,5 hós) spirálról vélemény? Melyik a legjobb? Mennyire biztonságos? Gyógyszert nem szedhetek és több gyereket már nem szeretnék?
Nekem a spirál már egy kicsit aggályos, tudom nem abortusz meg minden de nekem már egy kicsit határ.
Köttessétek el magatokat mindketten akkor aztán tuti nem lesz több gyerek.
Kérdezd meg az orvosod a hüvelygyűrűről.
Nekem nem javasolta a spirált a doktornőm, inkább ezt ajánlotta helyette, és bevált.
Nuvaring.
4-es vagyok, olvass utána a hormontartalmú spirálnak, az nem olyan, mint a hagyományos spirál, sokkal biztonságosabb. Ha jól van felhelyezve, nem lehet teherbeesni mellette:
Kedves kötekedő. A Te hozzászólásoddal viszont sokkal előrébb lett az anyuka :). Én legalább javasoltam valamit, aztán majd eldönti, hogy szimpatikus-e neki. Ott van a link, elolvashatja Ő is, illetve utánanézhet máshol is, pl. [link]
Egy csomó pozitív tulajdonságot írnak neki, hatékonyabb a sima spirálnál a hormontartalma miatt, vagy jobb a fogamzásgátló gyógyszereknél, és kijavítom magamat, elvileg nem lehet teherbeesni mellette (tény írják, hogy méhen kívüli terhesség előfordulhat). Az egyetlen tényleg biztosan 100%-os módszer az elkötés, de azt tudtommal akkor csinálják csak meg, ha van legalább 3 gyermek, vagy a 40. életévét betöltötte az anyuka. Ez a kérdező hölgy esetében nem áll fenn, tehát szerintem a hormontartalmú spirál lehet az egyik leghatékonyabb védekezési forma. Remélem segíteni tudtam az kérdezőnek, és remélem így már neked is megfelel a hozzászólásom kedves utolsó előtti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!