Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért nem engedi az orvos...

Miért nem engedi az orvos hogy kezeljük a lehetséges hüvelygombámat?

Figyelt kérdés
Amikor pozitívat teszteltem rá két napra elkezdtem ott lent viszketni ezért elmentem a nőgyógyászomhoz. Akkor még nem látott semmit de mondtam neki hogy elkezdtem ott lent viszketni azt mondta hogy valószínűleg hüvelygomba de egyelőre foglalkozzunk csak a terhességgel. Vissza hívott rá másfél hétre akkor már látta a babát is és volt szívhang is akkor voltam 7 hetes. Mondtam neki hogy még mindig viszketek de azt mondta míg nem töltöm be a 12 hetet addig nem kezelheti a gombámat de igazából meg se nézett. Amikor régebben volt hüvelygombám akkor ilyen fehér túrós folyásom is volt de most az nincs csak viszketek de úgy hogy majd meg őrülök. Főleg fürdés közbe. Napközben szinte nem is érzem. Most jött meg az első labor eredményem és baktérium van a vizeletemben amire a háziorvosom antibiotikumot írt fel. Lehetséges hogy ettől van a viszketés? Ha pedig tényleg gomba miért nem kezeli az orvos hiszen itt is olvastam több kismamától hogy nekik is volt és canestent írt fel a doki pedig ők se voltak még 12 hetesek. Most vagyok 8 hetes és nem tudom hogy fogok még 4 hetet kibírni. Ja és még azt is mondta a doki hogy csináljak cickafarkfű teát és az tegyem a fürdővizembe és abba ücsörőgjek. De a cickafarkfű teáról és az ülőfürdőről is azt olvastam hogy korai terhességnél vetélést okozhat. Most akkor mit csináljak? Várom a hasznos tanácsokat! Köszönöm
2014. szept. 19. 15:20
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Erre nem tudok válaszolni. A gyógyszerész biztosan meg tudja mondani.
2014. szept. 19. 19:28
 12/14 anonim ***** válasza:
Az én orvosom se kezelt a 12. hétig viszont nekem elmagyarázta hogy miért és ezért nem is paráztam rá. Nem lett semmi bajom. Canestent nem engedte utána se. Ő írt fel kúpot és krémet.
2014. szept. 19. 21:34
 13/14 anonim ***** válasza:
pevaryl g-t vegyél.Ezt is lehet terhesen,de sokkal jobb mint a canesten,és könnyebben is csúszik.
2014. szept. 19. 22:00
 14/14 anonim ***** válasza:

Valts orvost.

A gomba es a bakterium fertozes mas, teljesen mas a kezelese, tehat, amitt itt irogattak, a canesten nem segit. Ettol fuggetlenul, az antibiotikum kura utan kell a canesten, mert ilyenkor elszaporodik a gomba is.

Uj orvos vegyen kenetet es deritse ki, pontosan milyen fertozesrol van szo es akkor majd irjon kezelest. De az antibiotikum kura miatt valtozhat az eredmeny, igy varni kell kb. 3 hetet az abbahagyasa utan es csak akkor vegyenek kenetet.

A gomba valoban gyakori tunet terhesseg alatt, nem is veszelyes, mas immunallapot miatt alakul ki. De nalad valoszinuleg nem errol van szo, es azt muszaj komolyabban venni, a baba miatt is.

2014. szept. 20. 10:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!