Honnan tudjam, hogy a magzatvíz szivárog-e vagy csak bő a folyásom?
Figyelt kérdés
Mindig is bő folyásom volt, már tini korom óta, tisztasági betétet mindig használtam. Nincs fertőzésem, ezt nézték is, de nincs is szaga vagy természetellenes színe, csak sok van. Ezt tudom magamról, mégis mióta a második trimeszterbe léptem folyton azon kattogok, hogy ugye nem a magzatvíz. Honnan lehet ezt felismerni?2014. szept. 18. 11:23
1/8 anonim válasza:
Van valami speciális betét, amivel magállapítható (talán megváltozik a színe, ha magzatvíz, de pontosan nem tudom, én is csak hallottam róla) Viszont elég borsos az ára.
2/8 anonim válasza:
Nekem az a tapasztalatom, hogy a folyás, hiába víz színű, attól még ragadós. A magzatvíz azt mondják, víztiszta, víz tapintású, tehát nem ragad. Ha viszont a folyásod mondjuk fehér színű, akkor biztosan nem magzatvíz.
3/8 anonim válasza:
Én is azt hittem, hogy csak bő folyásom van, de magzatvíz volt. A kórházban viszont mondták, hogy az. Én is hallottam ilyen betétről, szerintem érdemes beszerezni.
4/8 anonim válasza:
Szia! Nekem is ez volt a dilemmám a terhesség végén, végül bementem és megvizsgált a dokim. Szerintem akkor nyugszol meg Te is. A betétet is próbáltam, nekem nem vált be, mert elvileg bekékül vagy beszürkül ha a magzatvíz szivárog, na most nem volt egyértelmű az eredmény, a párommal és az anyukámmal tanácstalanul álltunk felette, hogy ez most szürke? vagy nem szürke? ... szóval a legbiztosabb szerintem az orvosi vizsgálat. Nekem egyébként nem a magzatvíz szivárgott, hanem nagyon bő folyásom volt.
5/8 A kérdező kommentje:
Én is hallottam erről a betétről, utána néztem és 3 db 3295 Ft :O gondoltam, hogy olcsó nem lesz, de ezt azért eléggé drágának tartom.
2014. szept. 18. 12:17
6/8 anonim válasza:
Szia! A 4-es vagyok. Igen, drága a betét, én egészségpénztári kártyára vettem, mert lehet arra ha esetleg van Neked is. De én nem ajánlom, mert engem csak még jobban összezavart. Szerintem inkább menj el és nézesd meg az orvosoddal ha kételyeid vannak. Hány hetes vagy egyébként?
7/8 A kérdező kommentje:
25 hetes vagyok, azt se tudom ennyi idősen gyakori-e a szivárgás vagy csak idősebb terhességnél szokott-e előfordulni.
2014. szept. 18. 20:08
8/8 anonim válasza:
Magzatvíz szivárgás akkor szokott előfordulni ha megreped a magzatburok, ez nyilván gyakrabban fordul elő a terhesség végén, de biztosan korábban is előfordulhat. Mindenesetre a végén sem jó, mert onnantól kezdve fertőzésveszély áll fenn, azért is adnak antibiotikumot, és indítják meg a szülést ha valakinek elfolyik a magzatvize és nem indulnak be maguktól a fájások. Ha korábban történik, nem a terhesség utolsó heteiben, akkor ez pláne nem jó... ezért mondom, hogy nézesd meg magad az orvosoddal, hogy megnyugodj, és kizárja, hogy a magzatvíz szivárogna. Szerintem egyébként biztosan arról lesz csak szó, hogy nagyon bő a folyásod, és nincs semmi gond, de azért ezt csak az orvosnak kellene eldöntenie. Szerintem inkább menj el hozzá, és küldjön haza azzal hogy nincs semmi gond. További boldog babavárást, és minden jót Nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!