S. O. S. Mennyire nagy baj ha terhességem 8. hetében elkapott a nátha?
7. hetes vagyok. Kislányom hétfőn belázasodott és náthás lett. Elkaphattam tőle , mert tegnap óta náthás vagyok én is. Fáj mindenem, a derekam néha a hasam is. 37,3 volt most a "lázam". Háziorvoshoz menjek vagyak a nődokihoz. Mit szedhetek rá?
A láz az semmiképpen nem jelent jót igaz? remélem nem megy feljebb.
Én épp most lábaltam ki egy torokgyulladásból.
Most vagyok 8 hetes.
Hagymateát ittam, kamillával inhaláltam, és torokfertőtlenítővel gargalizáltam. 3-4 nap alatt rendbe tett.
A dokim azt mondta, hogy ha 38 fölé emelkedne a lázam, akkor egy Algopyrint vegyek be, és menjek hozzá vissza.
De szerencsére nem ment feljebb a hőm.
Amíg nincs láz, addig semmi baja nem lesz.
Én a 36. héten gyűjtöttem be hányós vírust, két napig mint egy ipari főnyomócső, úgy hánytam. Semmi csuklás vagy öklendezés, hanem erős sugárban jött ki kb óránként, épp hogy a számat volt időm kinyitni.
Akkor óvatosságból bementem a szülészetre. Mondták, hogy amíg nem száradok ki vagy nincs láz, addig a babának kukkmindegy, de azért ránéznek.
Tényleg semmi baja nem lett, pedig három napig izomlázam volt utána a hasizmomban és a rekeszizmomban.
Hasmenés már neccesebb, az szülésmegindító hatású az alhasi vérbőség miatt.
a 37,3 nem terhesen sem láz!!!38-tol beszelünk lázrol!terhesen amugy is 37-37,5 között van a hőd!
én az első honapokban 2hetente náthás voltam...egyik betegség érte a másikat...:S voltam influenzás is a 16. hét körül...kuráld magad, ha 38 felé megy a hőd Panadol, C-vitamin, Homeopátiás köptető, Oscillococcinum, méz...ennyi...nem lesz bajotok
Azért a láztól sem kell annyira megijedni. 38 fok fölött csillapítani kell, de attól még semmi baj nem lesz, ha néha rövidebb időre fölé megy. Gond akkor van, ha hosszú ideig (napokig) magas láza van valakinek.
Sok tea, próbálj pihenni, és nyugodj meg, a nátha semmi gondot nem okoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!