Lánynak van névötletem, fiúnak nincs. Nagyon lelkiismeretfúrdalásom van emiatt. Mihez kezdjek?
Ilyenért ne legyen lelkiismereti problémád. :)
Azt tenném, hogy kiírnám azokat, amelyek tetszenek az utónévkönyvből, a leendő apukával együtt- és utána a vezetéknévvel együtt hangosan (!) mondjátok ki: amelyiknek a hangzása a legjobban tetszik, az lehetne.
Nekünk is csak lánynév ötletünk van. Ami teljesen egyértelmű. Leírom mi mit csináltunk.
Mindketten elkezdtük nézegetni a fiúneveket, ami legalább egy picit is szimpatikus volt, amit el tudtunk volna képzelni a gyerekünknek, azt kiírtuk magunknak. Majd színesben különböző betűtípusokkal nagyobb méretben kinyomtattuk. Ezeket a kinyomtatott neveket feltettük a falra. Utána közösen leszedegettük azokat amik vagy nem illettek a vezetéknévhez vagy a másiknak elképzelhetetlenek voltak. Így is maradt jópár név. Azokról beszélgettünk. Jelenleg 6 névre szűkült a listánk, épp tegnap írtam ki róla kérdést, este még egy név kiesett. Jelenleg ami még szóba jöhet az a Soma, Zoárd, Krisztián, Gergő és a Péter.
Nekem azóta megvan a kedvenc a Krisztián, de közösen fogunk dönteni.
(peregjen is le, ha bántanak. És soha ne felejtsd el, a vélemény mindig kizárólag egy vélemény, soha nem az igazság. ) Rövid vez.névhez jó lehet egy hosszabb keresztnév. Benedek, Alexander, Krisztián, Leonárd, Teodor, Olivér. De persze 2 szótagos is jó: Miklós, Balázs
Próbálgasd, hangosan, melyik tetszik:)
Szia!
Nalunk is erdekes volt a helyzet. Lanynevbol volt 12,fiubol osszesen 3.. Azert volt fiu nev,mert hatha fiu de egy percig nemereztem,hhogy fiam lesz.
18.heten kiderult,hogy puncikaja van :) mar meg is van a neve :)
Viszont ha a masodik babam fiu lesz az apja masodik nevet kapja :)
26hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!