Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 23+3 hetes terhes vagyok....

23+3 hetes terhes vagyok. Normális az, hogy eddig csak hasiultrahanggal vizsgáltak és rendes nőgyógyászati vizsgálat még nem volt?

Figyelt kérdés
Azon kívűl, hogy az elején amikor megállapították a terhességet még nem vizsgáltak. A védőnőtől kaptam egy papírt, amin le van írva, hogy mikor kell mennem orvoshoz, de ezen, csak az ultrahangok vannak. 18 hetesen voltam utoljára orvosnál UH-n. Akkor rákérdeztem a dokinál, hogy mikor lesz rendes vizsgálat. Azt mondta, hogy majd pár hét múlva. (sztk orvos) A papír szerint csak a 26-28. hét környékén kell menni, de akkor is csak UH-ra. Elég hosszúnak tartom ezt az időt. Nincsen semmi panaszom azon kívűl, hogy néha keményedik a hasam. De azért aggaszt egy kicsit, hogy senki nem vizsgál meg rendessen. Szerintetek feleslegesen aggódom?
2010. jan. 19. 15:00
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
"Hivatalosan" dokihoz havonta kell járni,közben egész terhesség alatt 4 UH-nak kell min. lennie.A dokinak "elméletileg" minden alkalommal meg kellene vizsgálnia,hogy pl nem-e nyitott a méhszájad...
2010. jan. 19. 15:12
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg nem kell mindig megvizsgálni!Nem olyan jó az!Ha nincs panasz akkor minek?Örülj neki!Engem is csak az elején vizsgáltak meg utána meg már csak a végefelé!
2010. jan. 19. 15:15
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Én 15 hetes vagyok!És teljesen igazad van!Olyan fura ez nekem is!Mert én pl. úgy jártam,hogy 11 hetesen elmentem ,és kiköveteltem,hogy nézzen meg,mert fáj a hasam!Nagy szájhuzogatva megnézett!És hoppá,meg van rövidülve a méhszáj!Ami elvileg nem gond!De azért a lelkemre kötötte,hogy feküdjek sokat!!!Csak azt nem értem ,ha akkor nem hisztizek,hogy nézzen meg akkor ez nem derül ki....vagy hogy van ez!Én sem értem!Az uh-ok mellé sztem nem ártana kötelezni egy normális vizsgálatot is!Az afp bezzeg kötelező!Annak pedig elvileg nem sok értelme van!Csak beléd veri az ideget!És pontatlan nagyon!Külföldön épp ezért nem is használják már!
2010. jan. 19. 15:18
 4/9 anonim ***** válasza:
Én havonta járok dokihoz, nekem mindig csinál méhszáj vizsgálatot! lehet hogy nem kellemes, de sokkal nyugodtabb vagyok, ha tudom, h szívhang rendben, és a méhszáj se nyílt ki!én a 18 hetes után a 23. héten voltam, nem volt uh, legközelebb a 28. héten megyek...
2010. jan. 19. 15:31
 5/9 anonim ***** válasza:
Második válaszolóval értek egyet! Nem vizsgálnak minden alkalommal és nem is jó az, ha mindig nyúlkálnak és tapogatnak! Engem sem vizsgáltak, csak az elején és a harminc valahányadik héttől nézték a méhszáj állapotát. Ha nincs panasz nem kell piszkálódni! Nyugi, ez így normális!
2010. jan. 19. 15:33
 6/9 anonim ***** válasza:
Nekem se volt még kézi vizsgálat, csak uh. Viszont minden alkalommal van hüvelyi uh. ahol megnézi az orvos a méhszáj állapotát, a méhnyak hosszát. A külső méhszájat ezáltal nem látja, de az úgy tudom ráér.
2010. jan. 19. 15:44
 7/9 anonim ***** válasza:
Szia!Én is 23 hetes vagyok,ez a problémám nekem is.Múlt héten voltam dokinál csak a szivhangot nézte meg a babának.Nekem se nézték még a méhszájamat,pedig jó lenne tudni mi a helyzet.Legközelebb 1 hónap múlva kell menjek,akkor majd rákérdezek,de ez is olyan ciki,hogy nekünk kéne rákérdezni?
2010. jan. 19. 16:12
 8/9 anonim ***** válasza:
Orvos függő, hogy megvizsgál-e minden alkalommal. Emgem csak a 37. héten vizsgált meg először. Magyarországon az a gyakorlat, hogy megvizsgálnak havonta, külföldön nem. Ez kezd nálunk is elterjedni. AZért engem is aggasztott néha, hogy minden rendben lehet-e, ezért mikor mentem uh-ra, megnézettem hüvelyi uh-val, hogy zárt-e a méhszáj. Így megnyugodtam, és kellemesebb is volt, mint egy hagyományos vizsgálat.
2010. jan. 19. 16:31
 9/9 anonim ***** válasza:
Szerintem ne aggodj, ha nincs panaszod. En most a harmadik babamat varom, Angliaban elek, 20+4 hetes vagyok es 1x sem latott orvos. A szuleszno szerint aki a terhesgondozast vegzi, nem is fog. Itt a terhesseget termeszetes dologkent kezelik, amihez ha nincs panaszod nem tartozik orvosi vizsgalat. Sot! Azt mondta, hogy a szules is 2 szulesznovel tortenik, akkor sem lesz orvos.
2010. jan. 19. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!