23+3 hetes terhes vagyok. Normális az, hogy eddig csak hasiultrahanggal vizsgáltak és rendes nőgyógyászati vizsgálat még nem volt?
Figyelt kérdés
Azon kívűl, hogy az elején amikor megállapították a terhességet még nem vizsgáltak. A védőnőtől kaptam egy papírt, amin le van írva, hogy mikor kell mennem orvoshoz, de ezen, csak az ultrahangok vannak. 18 hetesen voltam utoljára orvosnál UH-n. Akkor rákérdeztem a dokinál, hogy mikor lesz rendes vizsgálat. Azt mondta, hogy majd pár hét múlva. (sztk orvos) A papír szerint csak a 26-28. hét környékén kell menni, de akkor is csak UH-ra. Elég hosszúnak tartom ezt az időt. Nincsen semmi panaszom azon kívűl, hogy néha keményedik a hasam. De azért aggaszt egy kicsit, hogy senki nem vizsgál meg rendessen. Szerintetek feleslegesen aggódom?2010. jan. 19. 15:00
1/9 anonim válasza:
"Hivatalosan" dokihoz havonta kell járni,közben egész terhesség alatt 4 UH-nak kell min. lennie.A dokinak "elméletileg" minden alkalommal meg kellene vizsgálnia,hogy pl nem-e nyitott a méhszájad...
2/9 anonim válasza:
Szerintem meg nem kell mindig megvizsgálni!Nem olyan jó az!Ha nincs panasz akkor minek?Örülj neki!Engem is csak az elején vizsgáltak meg utána meg már csak a végefelé!
3/9 anonim válasza:
Szia!Én 15 hetes vagyok!És teljesen igazad van!Olyan fura ez nekem is!Mert én pl. úgy jártam,hogy 11 hetesen elmentem ,és kiköveteltem,hogy nézzen meg,mert fáj a hasam!Nagy szájhuzogatva megnézett!És hoppá,meg van rövidülve a méhszáj!Ami elvileg nem gond!De azért a lelkemre kötötte,hogy feküdjek sokat!!!Csak azt nem értem ,ha akkor nem hisztizek,hogy nézzen meg akkor ez nem derül ki....vagy hogy van ez!Én sem értem!Az uh-ok mellé sztem nem ártana kötelezni egy normális vizsgálatot is!Az afp bezzeg kötelező!Annak pedig elvileg nem sok értelme van!Csak beléd veri az ideget!És pontatlan nagyon!Külföldön épp ezért nem is használják már!
4/9 anonim válasza:
Én havonta járok dokihoz, nekem mindig csinál méhszáj vizsgálatot! lehet hogy nem kellemes, de sokkal nyugodtabb vagyok, ha tudom, h szívhang rendben, és a méhszáj se nyílt ki!én a 18 hetes után a 23. héten voltam, nem volt uh, legközelebb a 28. héten megyek...
5/9 anonim válasza:
Második válaszolóval értek egyet! Nem vizsgálnak minden alkalommal és nem is jó az, ha mindig nyúlkálnak és tapogatnak! Engem sem vizsgáltak, csak az elején és a harminc valahányadik héttől nézték a méhszáj állapotát. Ha nincs panasz nem kell piszkálódni! Nyugi, ez így normális!
6/9 anonim válasza:
Nekem se volt még kézi vizsgálat, csak uh. Viszont minden alkalommal van hüvelyi uh. ahol megnézi az orvos a méhszáj állapotát, a méhnyak hosszát. A külső méhszájat ezáltal nem látja, de az úgy tudom ráér.
7/9 anonim válasza:
Szia!Én is 23 hetes vagyok,ez a problémám nekem is.Múlt héten voltam dokinál csak a szivhangot nézte meg a babának.Nekem se nézték még a méhszájamat,pedig jó lenne tudni mi a helyzet.Legközelebb 1 hónap múlva kell menjek,akkor majd rákérdezek,de ez is olyan ciki,hogy nekünk kéne rákérdezni?
8/9 anonim válasza:
Orvos függő, hogy megvizsgál-e minden alkalommal. Emgem csak a 37. héten vizsgált meg először. Magyarországon az a gyakorlat, hogy megvizsgálnak havonta, külföldön nem. Ez kezd nálunk is elterjedni. AZért engem is aggasztott néha, hogy minden rendben lehet-e, ezért mikor mentem uh-ra, megnézettem hüvelyi uh-val, hogy zárt-e a méhszáj. Így megnyugodtam, és kellemesebb is volt, mint egy hagyományos vizsgálat.
9/9 anonim válasza:
Szerintem ne aggodj, ha nincs panaszod. En most a harmadik babamat varom, Angliaban elek, 20+4 hetes vagyok es 1x sem latott orvos. A szuleszno szerint aki a terhesgondozast vegzi, nem is fog. Itt a terhesseget termeszetes dologkent kezelik, amihez ha nincs panaszod nem tartozik orvosi vizsgalat. Sot! Azt mondta, hogy a szules is 2 szulesznovel tortenik, akkor sem lesz orvos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!