Alacsony AFP érték bajt jelent? Nekem 0,47 MoM lett.
Ma kaptam telefonon az eredményt, sajnos az AFP érték csak 0,47 MoM lett. Ez nagyon alacsony. 0,7 és 2,5 között mondják jónak.
A 12. heti UH-m jó lett, a nyaki redő 2,1 tehát az is jó. A kombinált teszt a Down kórra is negatív lett, 1:3000-hez.
Ma megyek a 18 hetes genetikai UH-ra, de rettenetesen félek :(((
Tud valaki valami bíztatót mondani az eredményemre?
Ne félj! Az afp magában nem megbízható! Barátnőmnek a 12. heti uh-n a nyaki redő 2,1 volt és az afp 0.46Mom, majdnem mint Nálatok. (Nálam: nyaki redő: 1.2 és az afp 2.64Mom)
Mind a kettőnknek egészséges a kislányunk! Most 3 hónaposak!
Ne aggódj, minden rendben lesz!
Sok boldogságot!
Nagyon köszönöm a megnyugtató választ.
Ma megyek a 18 hetes kötelező genetikai UH-ra, 13 órára van időpontom. ÉS szerintem küldenek Pestre is genetikushoz.
Első baba, 31 éves vagyok, ezért félek ennyire :(
De tényleg köszönöm.
Utánanéztem a neten én is, tudom, hogy sok helyen már nem is alkalmazzák. Próbálok megnyugodni. Köszönöm.
De valami oka csak van annak, hogy ennyire a határérték alatt van :( De hátha nem jelent rosszat.
Azért van a határérték alatt mert rosszkor vették le, néhány nap eltérés is számít. Azt meg ugye csak a "jóisten tudja" hogy melyik nap találkozott egy kis fickó az érett petesejteddel:)
Az első fiamé 0.52 lett, a másodiké 0.49, természetesen mindkét gyerek makk egészséges!
Nyugi, ha az uh és a kombinált tesz jó, akkor nincs mitől félned. (persze én is csak akkor nyugodtam meg mikor megszületett).
Nekem 0,37 lett az afp-m, jókor vették le a vért,ultrahangon sem láttak semmit, a genetikai tanácsadáson mégis a magzatvízvételt javasolták, mert az biztos eredményt ad. Nem bántam meg, hogy elvégeztettem, az eredmény jó lett, és nyugodtan vártam utána a kislányunk születését.
Minden jót Nektek!
7 hós anyuka
Szia
nekem az első gyerkőnél , 0,47 volt 27 évesen. Nem voltam genetikán, a dokim meg sem említette.
A mostani pocaklakóval 0,43 lett és most sem kellett sehova mennem. A dokim is azt mondta, akkor van gond, ha magas.
Köszönöm a válaszokat :)
Tegnap a kötelező genetikai Uh-n nem láttak semmi rendellenességet, viszont felküldtek Pestre az I.sz. Női Klinikára, genetikai tanácsadásra. Ha másért nem, legalább egy megnyugtató Uh miatt felmegyek majd. De a magzatvíz vételt nem fogom vállalni. 31 éves elmúltam, első baba, nem kockáztatnám meg a vetélést.
Hátha valaki visszaolvas és tudok egy kis pozitívummal szolgálni Neki: tegnap voltam Pesten a SOTE-n genetikai tanácsadáson, és nagyon alapos UH illetve a leletek átnézése után azt mondta a genetikus, hogy hiába lett csak 0,47 MoM az AFP-m, a baba minden jel szerint teljesen egészséges :)))
Még a magzatvízvételt sem javasolta.
Úgyhogy alacsony AFP-s kismamák, tényleg nem kell aggódni.
21 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!