Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan lehet az apukát szoktat...

Hogyan lehet az apukát szoktatni a gondolathoz, hogy APA lesz?

Figyelt kérdés

A 29. hetemben vagyok, és még mindig azt mondja a párom, hogy nem tudja felfogni, hogy apa lesz. Elég sokára szánta rá magát, hogy egyáltalán gyereket szeretne (35 évesen mondta először, hogy esetleg valamikor a távoljövőben vállalhatnánk, most 38 éves). Most már nincs ellene, de nem látom rajta, hogy annyira várná már a nagy pillanatot.

Mostanra vettem észre, hogy kezdi mondogatni azoknak, akik még esetleg nem tudnák, de még mindig nem látszik rajta, hogy büszke apaként dicsekedne. (pedig szereti a gyerekeket, és ők is szeretik őt)

Próbálom azt, hogy hátha akkor ha már ő is látja, érzi a babát, akkor közelebb kerül hozzá, de a baba sem segít nekem. Sosem mutatja magát meg az apukának.

Mivel lehetne esetleg hozzásegíteni még ahhoz, hogy közelebb érezze magát a gyerekhez??

2008. aug. 8. 20:31
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem eloszor is az a lenyeg, hogy eroltesd es ne mindig csak a babarol beszelj neki, nehogy "besokalljon" a tematol, ha szabad igy fogalmazni. Az ido majd mindent megold. Sok no sem tudja felfogni jo ideig (elso gyereknel persze!), hogy anya lesz belole. Az egyik volt tanarnom meselte, hogy igazibol akkor erezte magat anyanak, ill. akkor tudatosult benne az anyasag es hogy valaki masert felelos, mikor eloszor lett beteg az elso gyereke. Szerintem ez tok termeszetes elso gyereknel, masodiknal mar nem igazan van ilyen, hsiz akkor mar van masik gyerek, igy tudja az ember milyen erzes szulonek lenni.

A lenyeg, hogy nem szabad kenyszeriteni, mert azzal az ellenkezojet erjuk el. Majd megy minden a maga kerekvagasaban, a maga idejeben, surgetni nem szabad senkit. Legkesobb a baba szuletese utan par hettel/honappal hozza fog szokni. Egyelore gondolom nem tudja elkepzelni magat apa szerepben, de majd belejon ugyis! :D Fel a fejjel! Szerintem sok pasi van ezzel igy elso gyerek szuletese elott, sot meg nehany no is!

2008. aug. 8. 20:43
 2/8 anonim ***** válasza:

"...hogy NE eroltesd"

Bocs, kimaradt a NE szocska. :D (pedig pont ez a lenyeg :D )

2008. aug. 8. 20:44
 3/8 A kérdező kommentje:

Nem is akarom erőltetni. Ő pont az a típus, hogy jobban megfogom azzal, ha mindent a saját döntésére bízok, mint azzal, ha irányítani akarom. (sokan mondják, hogy én azzal, hogy nem akartam megváltoztatni, sokkal nagyobb változásokat értem el nála, mint az, aki befolyásolni akarta. Legjobb példa erre a baba)

Csak azt szeretném, ha ő is érezné, legalább részben a gyerekvárást, és nem csak akkor döbbenne rá a változásra, amikor éjszaka felébred a gyereksírásra. Szerintem neki is jobb lenne, ha egy kicsit jobban készülne rá.

2008. aug. 8. 20:51
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ne aggódj, egy ismerősöm (pasi) mesélte hogy benne még akkor sem igazán tudatosult hogy apa lesz amikor bent voltak a szülőszobán és elkérték tőle a pelust hogy ráadják a babára. Az én gyerkőcöm apukája nem él velünk, jön a vizsgálatokra, várja a fiát, de sokszor kiderül hogy bár márcsak 1,5 hónap van hátra számára olyan mintha még 1,5 év lenne! Ők ezt csak akkor érzik amikor a kezükben van, gondold el, ők max a pocakot látják, meg az ultrahangot és néha érzik hogy ott valami rugdos, de hogy Mi is az????? :-)
2008. aug. 8. 21:16
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Ne aggódj, majd abban a pillanatban lesz APA, mikor a csöppséget előszőr a kezébe adják. Ha együtt lesztek a szülőszobán, az élmény méginkább megindítja és olyan büszke lesz és olyan határtalan szeretet fogja előnteni mikor megszületik a kicsi, hogy a könnyeivel fog küszködni. Bizonyára nem tudja mi vár még rá, ahogyan a nő sem tudja milyen az az érzés hogy ANYA csak miután átélte a gyermeke születését.

Boldogságot kívánok nektek!

2008. aug. 8. 21:21
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia.A párom is így volt, és mikor megszületett a lányunk, nemtudta abbahagyni a sírást.Első naptól kezdve ő fürdette, rajta alund a pólyában, és állandóan nézte, simogatta, dédelgette.Abban a piianatban mikor először megfoja vagy kettesben lesz majd a babával, legyen az fürdetés, vagy peluscsere , teljesértékű apuka lesz.
2008. aug. 8. 21:43
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Csak érdekességként: állítólag a babák az első időszakban sokkal jobban hasonlítanak az apukájukra, pont azért, hogy elősegítsék a kötődést, mikor meglátják saját vonásaikat bennük. Aranyos... 2 héten belül kiderül nálunk is (mármint, hogy kire hasonlít, a kötődés megvan :) ). Adj időt neki és bízzál benne!
2008. aug. 8. 21:49
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Ez nálunk pont fordítva van. A páromnak már van 2 gyereke, így könnyebb felfognia. Én azonban, hiába érzem őt, meg láttam az uh-on, még mindig nem tudom felfogni, hogy ki is fog onnan jönni. Olyan hihetetlen, és ijesztő. Ha ezt ennyire nehéz nekem elhinni, akkor mennyire nehéz lehet egy férfinek? Ettől még nem lesz ő rossz apa, mint ahogy remélem én sem leszek rossza anya remélem. Biztos jönnek a babával majd az ösztönök is. Minden jót, és türelmet Neked!
2008. aug. 9. 05:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!