Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesen temetésre menni?

Terhesen temetésre menni?

Figyelt kérdés
Ne nevessetek ki! Nem túl közeli ismerős, de a párom elmegy és gondoltam én is! Csak ijesztgetnek, hogy terhesen nem kellene feketébe bújni, meg a babonák.... kész!!!... Ti hallottatok ilyenről?
2010. jan. 18. 21:26
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
45%
Én elmennék, meg se fordulna a fejemben, hogy ne menjek el, csak azért mert babát várok!!! A halott az halott, nem csinál semmit a babával. Ezzel az erővel ne menjünk utcára, ne nézzünk sehová, mert esetleg beteg embert látunk és akkor jön csak a....micsoda??? Azzal, hogy temetésre mész, tiszteleted teszed az elhunyt és a családja előtt..a babád nem fogja látni, nem lesz tőle semmi baja. Ha közeli rokon lenne, akkor se mennél??? Ne misztifikáljuk már túl a dolgokat! A terhesség nem betegség, nem ragályos és a halott se fog bántani senkit... Egyébként miért nem lehet terhesen "feketébe bújni"???? Én bizony sokszor vetten feketét, nem azért mert gyászoltam, hanem ép az akadt a kezembe..senki nem nézett furcsán. A fekete nem csak a gyász színe..ünnepélyes is. A baba ezt se látja! Ne foglalkozzatok annyit a buta babonákkal, nincs egyiknek se értelme!!!
2010. jan. 19. 09:14
 22/25 anonim ***** válasza:
50%
Én is terhesen voltam temetésen, nem is hallottam semmilyen babonát erről, eddig. Semmi bajom nem lett, attól eltekintve, h kissé átfáztam (dec. a legnagyobb hóban), aztán sajnos rá 3 hétre újabb temetés volt, de oda már nem mentem, mert közben veszélyeztetett lettem. De sztem is elég, ha a párod elmegy, te pedig inkább pihenj.
2010. jan. 19. 09:25
 23/25 anonim ***** válasza:
50%

Mi most várjuk a harmadik babánkat és eddig minden egyes terhességem alatt meghalt egy családtag, így mindhárom alkalommal voltam temetésen. Öltözz fel jó melegen és nyugodtan menj el!

28 hetes kismami

2010. jan. 19. 09:48
 24/25 anonim ***** válasza:
50%
Ha nem is túl közeli ismerős temetése, akkor nem hiszem, hogy annyira megrázna lelkileg, hogy ártani tudnál vele a babának. Én elmennék, hacsak nem "nagyterhes" vagy. Akkor már kényelmetlen ott álldogálni.
2010. jan. 19. 09:48
 25/25 anonim ***** válasza:
36%

Szia!

A húgomnak 1-2 hét volt a szülésig, de eljött a nagypapánk temetésére.( Május 23-án volt a temetés és június 1- én született a kisfia.)

Szerintem , ha elakarsz menni, menj.

2010. jan. 19. 10:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!