Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesen temetésre menni?

Terhesen temetésre menni?

Figyelt kérdés
Ne nevessetek ki! Nem túl közeli ismerős, de a párom elmegy és gondoltam én is! Csak ijesztgetnek, hogy terhesen nem kellene feketébe bújni, meg a babonák.... kész!!!... Ti hallottatok ilyenről?
2010. jan. 18. 21:26
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Igazatok van! Csak tudjátok amikor az első babám született meghalt a nagyi és nem lehettem ott a temetésen azóta úgymond mindegyiknél mintha azt akarnám helyrehozni!
2010. jan. 18. 21:48
 12/25 anonim ***** válasza:

Hát ez a te döntésed:)

Ne higyj a babonáknak, ennyi erővel pirosat sem vehetsz fel, mert attól agresszív lesz a gyerek, sárgát se, mert attól meg írígy...

2010. jan. 18. 21:49
 13/25 anonim ***** válasza:
35%

Helyrehozni... tessék???

Miért kéne azt helyrehoznod?

A halottnak már ugyis mind1, hogy ott voltál vagy sem, és hogy milyen volt a temetése, mivel már nem él:)

Újra éledni meg semmitől sem fog...

Nem értelek, nah mind1

Lehet engem lepontozni:)

2010. jan. 18. 21:53
 14/25 anonim ***** válasza:
75%

Szia! Én biztosan nem mennék el.

Azért nem, mert a gyerekek, és a magzatok is, rendkívül érzékenyek a külvilágra, olyan szinten, hogy érzékelik mások hangulatát. Ez ma már bizonyított tény a pszichológiában, és ezért van az például, hogy ha az anya ideges, a baba is az lesz. Persze nem lehet mindig elkerülni a negatív hangulatokat, az élet hozza ezeket magával. Viszont a temetést el lehet kerülni. Egy temetésen nagyon nagy fájdalmat él át a közeli család, majd megszakad a szívük a szomorúságtól. Szerintem, ha a baba ezt érzékeli, biztosan nem esik neki jól.

A nagymamád miatt szerintem ne bánkódj, talán látta odafentről, hogy szerettél volna ott lenni.

2010. jan. 18. 21:58
 15/25 anonim ***** válasza:
50%
én 10hetes terhes voltam, mikor egy volt osztálytársam meghalt! először elmondani sem akarták, nehogy baj legyen, de aztán mégis elmondták! a temetésén is ott voltam, nem volt semmi baj sem akkor, sem utána! ha szeretnél menj el, ne hallgass a babonákra!
2010. jan. 18. 22:01
 16/25 anonim ***** válasza:
67%

Babona hülyeség.

Ha nem mész, ne erre fogd.

3 hónapos terhes voltam, és igen, elmentem a bátyám temetésére. Semmi baja a babámnak, nem szállt bele a bátyám lelke, vagy ilyesmi butaság.

Ráadásul rendszeresen járok hozzá a temetőbe, és viszem magammal a lányomat.

2010. jan. 18. 22:37
 17/25 anonim ***** válasza:
74%

... és ha már a pszichológiánál tartunk, végigsírtam az egész terhességemet a bátyám miatt, a babám mégis jókedvű nyugodt szuper természetű...

utolsó voltam

2010. jan. 18. 22:38
 18/25 anonim ***** válasza:
50%

Szerintem ez a te lelkiállapotodtól függ. Ha úgy érzed menj, ha nem, hát nem. Az én apukám akkor halt meg, amikor a lányommal a terhességem vége felé voltam, pár napra rá megszültem. Nem tudtam ott lenni a temetésén. Azóta nem voltam temetésen, azt hiszem, nem is tudnék elmenni senkiére :(

A babonákkal pedig ne foglalkozz! Hülyeség!

2010. jan. 18. 23:21
 19/25 anonim ***** válasza:
31%
úristen!!!ti komolyan azért nem mennétek el egy temetésre mert terhesek vagytok???mi köze van a kettőnek egymáshoz???gondolkozzatok már!!!!!!!!!!!!!!!!!444nem hiszem el h sok buta nő már mit képzel!!!!!!!!!!!basszus,terhesek vagytok nem halálos betegek....mért ne lehetne terhesen temetésre menni???édes istenem...zárjátok magatokat inkább burokba.azért mert terhesek vagytok.
2010. jan. 18. 23:22
 20/25 anonim ***** válasza:
59%
Ez így van. Semmi bajod nem lesz és én sem értem ezt a sok ne menj el mert baj lesz belőle választ! Milyen baj? 12 hetesen voltam temetésen és semmi bajom nem lett. Nekem nem volt kérdés. Ha nem közeli ismerős és nem mennél el akkor sem ha nem lennél terhes akkor ne menj most sem, ha szeretnéd elbúcsúztatni akkor menj. Hány hetes vagy?
2010. jan. 19. 08:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!