Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Rovarcsípés terhesen?

Rovarcsípés terhesen?

Figyelt kérdés
Valami összecsípett rendesen :/ Ártalmas lehet ez a babára nézve? Vettem rovarírtó szert és befújtam mindent,az ágyunk pár hónapos és már megőrülök a csípésektől!!!!!
2014. szept. 11. 11:35
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Elvileg nem ártalmas a babára, de ha az ágyatok viszonylag új, és gyanítod, hogy valami ott csipkedett össze, érdemes lenne megnézni, nincs-e ágyi poloska nálatok. (Tiszta lakásban is előfordul, általában új, vagy újonnan hozott bútorral kerül a lakásba).
2014. szept. 11. 11:39
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
A rovarítószer (általad belélegezve) meg az ezzel befújt ágy lehet ártamas a babára (ugyanis a rovarítószerek idegmérgek, amik fejlödési rendellensségeket okozhatnak), a rovarcsípéstöl viszont semmi baja sem lesz.
2014. szept. 11. 11:40
 3/14 anonim ***** válasza:

Én is pont ezt akartam írni, hogy a rovarírtószer milliószor ártalmasabb a babádra, különösen ha a terhesség korai szakaszában vagy! Hát szerintem nagyon rosszul tetted, hogy mindent befújtál vele. Ezt fogjátok napokig/hetekig belélegezni éjjel-nappal. Ne lepődj meg, ha fájni fog a fejetek, hányinger stb lesz nálatok is, pedig ti felnőttek vagytok. Nem is beszélve arról a pici kis fejletlen lényről, aki a te szervezeteden keresztül egy az egyben kapja azt a vegyszert!

Lehet atka, bolha de akár pók is egyébként.

2014. szept. 11. 17:09
 4/14 anonim ***** válasza:
Egy igen közeli rokonnak rovarírtószer használata miatt lett a gyereke egyrészt szívbeteg, mert nem fejlödött ki rendesen a szive, és végbélnyílása sem alakult ki, ezért két naposan mütötték a gyereket, hogy ne haljon meg azonnal, utána még 5-6 mütét kellett, mire hazaadták a kicsit, de ennek ellenére soha nem lett egészséges teljesen.
2014. szept. 11. 18:27
 5/14 A kérdező kommentje:
Nem tudom mennyire ismeritek a Biokill rovarírtó szert ,mert ezt használtam,és azt írták hogy "meleg vérűekre" nem ártalmas!! Most nagyon megijedtem,remélem nem csináltam hülyeséget....
2014. szept. 11. 18:47
 6/14 anonim ***** válasza:

Az ÖSSZES rovarírtó szer úgy van kifejlesztve, hogy az emberre nem ártalmas, hisz akkor nem is tudnád használni. Vagy ez kifejezetten babáknak is használható biocucc? Nem hiszem.

Ha telefújod vele a lakást (nem tudom mennyire fújtad tele), a kanapé, szőnyeg, kabátok, , díszpárnák ruhák és főleg ágynemű mind teleszívja magát vele és hetekig fogjátok folyamatosan belélegezni. Nem azt mondom, hogy baja lesz a babának tőle, de szerintem nagyon megugrott most az esélye a betegségre. Legyen az csak egy asztma, milyen rohadt kellemetlen már egész életen át szenvedni vele.

Én egyedül a pincében fújtam le egy pókot pókírtóval egyszer, de utána vagy 2 napig érződött a szaga. Azóta semmit de tényleg semmi ilyen levegőben terjedő vackot nem használok. Még az ablakokat is ecettel tisztítom, mert ezek a pumpás ablaktisztítók sem a legjobbak, ráfújod az ablakra és repül szét a "felhő".

Hát én nem is tudom mit csinálnék a helyedben, szellőztetés, ágyneműcsere, nem is tudom.

Basszus hogy lehet ennyi esze valakinek terhesen. NE HASZNÁLJ VEGYSZEREKET, csak a minimálisat! De ez egyébként is hozzátartozik az egészséges életmódhoz.

2014. szept. 12. 09:56
 7/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!!! De,nem fújtam be teljesen mindent csak az ágyat és az ágy környékét meg a szőnyegeket,illetve kimostam az ágyneműt,és ez a szer szagtalan de természetesen szellőztettem egész nap,nem vagyok ennyire idióta... [link]
2014. szept. 12. 10:12
 8/14 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, kérdező, de nekem akkor sem jutna eszembe rovarirtószerrel befújni az ágyat, amin alszunk, ha nem lennék terhes... Agyatlan vagy, ez az igazság. Tök mindegy, milyen szer, ami élőlényt megöl, az bizony méreg az emberre is. Ne haragudj, ha nyers voltam, de képtelen vagyok felfogni, hogy csinálhat egy ember ekkora butaságot...

Mellesleg érdekes, hogy a csípés miatt aggódtál, a mérget meg simán ráfújtad az ágyatokra meg a szőnyegre... Gratulálok.

2014. szept. 12. 11:08
 9/14 anonim ***** válasza:

Érdekes a leírásban elég jónak tűnik mert "gyerekszobában is használható" meg "akár ruhákra is" stb.

Aztán elolvasod a biztonsági adatlapot és durva dolgokat írnak. Pl bőrrel nem érintkezhet, légzésvédelem, szemvédelem. Szóval ezen igazodjon ki az ember.

Egyébként amikor körbefújtad a lakást, jó eséllyel egy hatalmas adagot benyeltél belőle + még egy darabig fogjátok nyelni.

Egyébként hány hetes vagy? Nagyon nem mindegy, hogy az elején vagy a végefele.

2014. szept. 12. 15:03
 10/14 anonim ***** válasza:

Egyébként ha már a vegyszereknél tartunk, terhesen semmilyen légben terjedő vegyszer használata nem ajánlott (tipikusan WC illatosító spray, ablakpucoló de bármi, ami pumpás vagy flakonos kivitelű) mert hiába irányítod a kezelendő felületre, a levegőbe is bőven fújsz vele.

Akkor nem ajánlott a festés, mármint házkörüli munkában a festés. (a folyékony fólia különösen veszélyes méreg!!) Egyébként sokan a hajfestést és körömfestést is elhagyják ilyenkor, ebben azért megoszlanak a vélemények. Ha mégis festés van, sokat kell szellőztetni.

Akkor WC tisztítás sem ajánlott, macskaalom sem.

Egyébként én terhesen nem kenegettem magam testápolóval, testolajjal és különféle piperékkel mellyeket előtte előszeretettel használtam (csak striák ellen), nem tudom ki hogy volt vele, én inkább kihagytam.

Lányok kihagytam valamit?

2014. szept. 12. 15:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!