Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ki rúghatnak a munkahelyről...

Ki rúghatnak a munkahelyről ha próbaidő alatt teherbe esek?

Figyelt kérdés

A Szitu: Tegnap hívtak egy munkahelyről, hogy megkaptam az állást. Szombaton kellene megjönnie, de két nappal előtte szokott lenni egy kis pecsételő vérzés. Ez nincs most. Valószínű terhes vagyok. Szeretném megtartania gyereket, viszont nem tudom, hogy így elvállalhatok-e egy új munkát. Mivel még a próbaidő alatt mindenki látni fogja, hogy nő a hasam, így titkolni sem tudom. A helyzetet bonyolítja, hogy a cég úgy alkalmaz, hogy egy munkaerő kölcsönző cégen keresztül, és akkor vesznek át teljes állományba, ha szabad hely lesz. Vagyis Bizonytalan ideig (akár egy év is eltelhet), a közvetítőn keresztül dolgoznék.

Mit kéne tennem? Munkára szükségem van, de azt sem szeretném, ha emiatt elküldenének. Ha elmondom, sosem fognak alkalmazni.

H.

2014. szept. 11. 07:22
 1/10 anonim ***** válasza:
61%
Hát ne mondd el!Próbaidő alatt semmiképp!Ne aggódj,van akinek csak a negyedik hónaptól szembetűnő a pocakja!
2014. szept. 11. 07:25
 2/10 anonim ***** válasza:
64%

1. A terhességet az elsö 2-3 hónapban nem lehet látni, föként ha nem tapadós ruhákat hordasz.

2. A próbáidö alatt bármikot elküldhetnek mindenféle indoklás nélkül. A terhesség sem véd a próbáidö alatt.

3. Ha közvetítöcégen keresztül leszel alkalmazva, akkor sem számít a terhesség, elküldhetnek, illetve nem kell, hogy véglegesítsenek.

2014. szept. 11. 07:38
 3/10 anonim ***** válasza:
40%

Szia. Mindenkepp vallald a munkat.

Probaido alatt elkuldhetnek sajnos, de hidd el addig nem lesz latvanyos a pocakod. Akar hihetik azt is hogy hiztal.

Persze attol is fugg hanyadik baba lesz.

Semmikepp ne tudasd 3 honapig senkivel.

Sajnos a rosszulletek elojohetnek majd..de szerintem azt is ki lehet magyarazni :)

Udv:20 hkm

2014. szept. 11. 07:59
 4/10 anonim ***** válasza:
46%
Szerintem is mindenkeppen vallald el, hiszen meg az sem biztos, hogy terhes vagy, es ha az is vagy, 2-3 honapnal elöbb amugysem erdemes elmondani, addig pedig megismerhetnek es megszerethetnek az uj helyen, es lehet, hogy utana sem küldenek el, vagy visszavarnak majd.
2014. szept. 11. 08:23
 5/10 A kérdező kommentje:
A próbaidő negy honap. Addigra tuti látszani fog. Ha nem veglegesitenek, akkor ki fog utannam a terhesség alatt fizetni? Ha nem lesz a szuleskor munkaviszonyom, hogy kapok majd gyest, vagy gyedet? Első baba, de evek ota próbálkozunk, szeretnem mmegtartani.
2014. szept. 11. 10:50
 6/10 anonim ***** válasza:
A gyes alanyi jogon jár! A gyed nem! Egyébként ha szombaton kell, hogy megjöjjön neki, akkor elviekben 4 hetes terhes. Ha csak 3 hónap próbaidőt veszünk, akkor a végére 16 hetes lesz...na az általában már látszik. 3 hónap munkaviszonnyal szinte semmit nem fogsz kapni ha idén nem volt másik munkahelyed. Egyébként 2 év biztosítási jogviszony kell...
2014. szept. 11. 11:52
 7/10 anonim ***** válasza:

Egyebkent van, akinek csak a 20. het környeken kezd el latszani, bar van olyan is, akinel mar a 12. körül, de altalanossagban a 16. körül kezd el latszodni, igy meg arra is lenne eselyed, hogy ne derüljön kia probaidö lejartaig.

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..

2014. szept. 11. 12:30
 8/10 anonim ***** válasza:

Ez igy van. Elso baba nem latszik olyan nagyon egyertelmuen a 16-20 het kozott sem. Van akinek nagyon latvanyos, de azok altalaban tobb babasok.

Most vagyok a 20. heten es most mar azt mondom eszreveheto de meg senki nem meri allitani.

Szerintem ki lehetne jatszani..foleg ha nem is mutatja az ember hanem inkabb takarja.

2014. szept. 11. 14:58
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2014. szept. 11. 16:48
 10/10 anonim ***** válasza:

Jövőre fogsz szülni, a gyededet az idei ÉVES átlagjövedelmedből fogják számolni. Ha eddig nem dolgoztál, akkor nem kell túl sokra számítani. Nagyon lutri. Próbáld meg, mert legalább valamennyi jövedelmed lenne. Az első babás teóriáról:

Első gyerekem 12 hetesen egyértelműen látszott. Elég vékony alkat vagyok és csak néhány kilót híztam a terhesség alatt és mégis ott dudorodott. Mondjuk ha az ember nagyon akarja el tudja takarni. Egy biztos, erre a munkahelyre nem kell visszamenned szülés után..

2014. szept. 12. 12:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!