Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha 8 hete volt az utsó mensi,...

Ha 8 hete volt az utsó mensi, de tudom, hogy 4 hétre rá fogant a babóka, akkor hány hetesnek számítok?

Figyelt kérdés
Ez a számolási módszer így hogy nem félidőben volt peteérésem, nem tiszta számomra.
2008. aug. 8. 13:45
 1/5 anonim ***** válasza:
Az utolsó mensi első napjától kell számolni, tehát 8 hetes vagy. Majd a bébi méretéből kikövetkeztetik később, hogy pontosan mikor esedékes a szülés.
2008. aug. 8. 13:51
 2/5 anonim ***** válasza:

[link]

Nem számít ,mert akkor is a szokásos módszerrel számolják.

A ciklus közt eltelt napok sem mindenkinél 28 mégis úgy számolják.Legfeljebb a kiírtnál hamarabb szülsz,de túl is hordhatod.

2008. aug. 8. 13:57
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!Csak azt nem értem akkor, hogy az a 2 hét plusz az átlag 14. napon levő p.é.-hez képest hogy nem számít majd a vizsgálatoknál? Pl. most egy hete ( így számolva 7 hetesen,de amúgy fogamzástól számítva 3 hetesen )csak a petezsák látszott még tisztán. Illetve a doki már látta hogy alakul benne a babóka, de még nem volt nagyon kivehető. Szóval ő is azt mondta, jól gondolhatom, hogy a fogamzás óta még csak 3 hét telt el. Na szóval ezért kérdeztem hogy akkor ez hogy is van...
2008. aug. 8. 14:18
 4/5 anonim ***** válasza:

Igazából ez ellen most sokat nem tudsz tenni. Én külföldön vagyok és itt is első körben csak azt nézik, hogy mikor volt az utolsó mensi első napja, innentől számítják a heteket. Viszont a 12. hét környékén van egy ultrahang vizsgálat, amit dating scan-nek hívnak és alapvető funkciója az, hogy a baba akkori mérete alapján pontosan meghatározzák a korát, innentől kezdve már nem foglalkoznak a mensi alapú számítással, csak az uh-t veszik figyelembe a szülés napjának meghatározásakor.

Gondolom ez Magyarországon is hasonlóan működik.

2008. aug. 8. 14:34
 5/5 A kérdező kommentje:
Hát gondolom akkor nálunk is így van... Köszönöm a válaszod!
2008. aug. 8. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!