NST vizsgálat során a kismama kezébe adott gombot a magzatmozgás ideje alatt végig nyomva kell tartani, vagy csak röviden jelezni vele, ha a baba megmozdul?
Életem első NST vizsgálatáról zokogva távoztam, a rossz eredmény miatt,és, mert hihetetlenül rosszul esett az ott dolgozó szülésznő nemtörődömsége.Semmit nem mondott el, olyan kelletlenül tette rám az érzékelőket, hogy kezdtem magam szégyelni, hogy odamentem....mellesleg a vérnyomásukat saját maguk mérik a kismamák.
Miért nem kérdeztem, vagy szóltam,hogy gondom van? Mert örültem, hogy a nagy gombócot a torkomban le tudom nyelni és nem ott kezdek el zokogni tehetetlenségemben az embertelen bánásmód miatt.
Várom a segítő útmutatásokat.
Köszönettel:
Krumplirózsa
Hát igen, én úgy láttam, nálunk mindenkit megkérdeznek, hogy ez az első ilyen vizsgálat-e, ha igen, akkor elmondják, mit kell csinálni.
Szóval nem kell végig nyomni, csak akkor, ha erősebb mozgást érzel, akkor röviden megnyomod. Helyezkedj úgy, ahogy általában mozgékonyabb a baba (nálunk lehet ülni, feküdni). Ha nem akar mozogni, célszerű vizsgálat előtt enni egy falat csokit.
Sajnálom, hogy ilyen "bunkó" nővért fogtál ki!
A lényeg, hogy aktív legyen a baba NST alatt, akkor jó lesz az eredmény. Az én fiam nagyon lusta volt mindig, nem akart mocorogni. Így ajánlották a nővérkék, hogy legközelebb vigyek magammal csokit és azt egyem közben, vagy közvetlen a vizsgálat előtt, mert attól élénkebbek lesznek a babák. De volt olyan is, hogy odajött a nővérke és elkezdte a hasamat ide-ida löködni, hogy felébressze a picúrt. :))
A gombot amit a kezedbe adnak akkor kell nyomnod amikor mozgást érzel, hogy rúg vagy bokszol! És csak addig kell benyomni. Aztán ha újra rúg, megint nyomsz egyet rajta!
Remélem tudtam segíteni!
Nagyon jó fejek:(
Ne stresszeld magad feleslegesen ezen, tuskók mindenhol akadnak, ránts a válladon, és gondolj a babádra:) És igen, jól írta az első, ha mozgást érzel, egyszer megnyomod. Az én szülésznőm azt mondta, a csuklás, és a megugrás is számít, olyankor is nyomjam meg. Én már szülni készültem, 5 perces fájásokkal, de rosszul tették rám gépet és akkor sem mutatott fájást, amikor majd kifordultam a fotelból:) Kitartás, és könnyű szülést, ha eljön az ideje:)
Nagyon köszönöm mindannyiótoknak a válaszokat, sokat segítettetek. Holnap kell visszamennem megismételtetni a vizsgálatot, mostmár tudom mire számítsak. Megpróbálom azt az érzéketlen nőt figyelmen kívül hagyni és a babára koncentrálni és nem nyomni a gombot ész nélkül. :))))
Szeretettel, köszönettel:Krumplirózsa
Kedves Kismamák!
A hétvégére arra az elhatározásra jutottam, hogy meg kell írjam ezt a kommentet, ugyanis senkit nem akarok megijeszteni, ha éppen most indul majd nst-re.
Egész héten ott ücsörögtem a kórházban és napról-napra változott a helyzet. Őszintén szólva hétfőn én voltam a kelleténél érzékenyebb, nagyon a szívemre vettem a történteket. A szülésznő az utolsó napra a maga stílusában ugyan, de egész segítőkész és barátságos lett, elhamarkodottan ítéltem.Mea culpa.
Üdv.:KR
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!