Dr Vegera Attila székesfehérvári nőgyógyászról szertnék véleményekt! Vállal szülést?
Még annyit felejtettem ki az előző kis esszéből, hogy utólag azzal magyarázta a magzatburok repesztést, hogy zavaros, túlhordásos színe volt a magzatvíznek. Később a zárójelentésre már az került, hogy tiszta magzatvíz...
Gyanítom ez is csak erődemonstráció volt, mert voltuk olyan vérlázítóan pofátlanok, hogy nem fogadtuk el minden pontját a beleegyező nyilatkozatnak.
Tudom, hogy a kérdés nem mai, de hátha valaki mostanában érdeklődik a doktor úr felől.
A mai napon találkoztam vele életemben először, és nagyon remélem, hogy utoljára. Az első NST vizsgálatra mentem ma a székesfehérvári kórházba. Ő volt az orvos, aki a vizsgálat eredményét kiértékelte. Vagyis ki kellett volna, hogy értékelje, ellenben az idejét inkább felesleges és megalázó megjegyzésekre pazarolta, a vizsgálatról magáról egy szó sem esett.
Miután beszólítottak, hellyel kínált, de rám sem nézett, majd az asszisztensének magyarázott valamit hosszasan, ezután a következő párbeszéd zajlott le közöttünk, megalapozva a hangulatot:
Dr: egy utolsó ultrahang kéne!
Én: Rendben van. (Gondoltam, oké, ha hazaérek, kérek időpontot a magánklinikán, ahol addig a terhesgondozást végezték.)
Dr: [néz kérdőn] Maga nem magyar?
Én: ???
Dr: Maga nem magyar? - ismétli hangosabban, még lekezelőbben.
Ekkor esett le, hogy nem egy újabb UH-ra van szüksége, hanem a korábbi UH eredményére.
Ezután kérdezett még néhányat, megnézett pár korábbi leletet, majd elköszönt. Azt, hogy mikor kell visszamennem nekem kellett az általa kiadott papírról lelesnem, mert nem volt kedve tájékoztatni, illetve azt sem mondta meg, rendben volt-e a vizsgálat. Abból következtettem, hogy igen, hogy csak egy hét múlva kell mennem legközelebb...
Tudom, hogy ez nem tűnik annyira durvának, de ott, akkor igenis az volt. Nem éreztem szükségét annak, hogy így megalázzon, csak mert félreérthetően fogalmazott. Persze aztán minden kérdésére pontosan tudtam válaszolni, hiszen akkor már felvettem a fonalat - de a véleményem róla alig bírtam magamban tartani. Csakis azért fogtam be a szám, mert ott fogok szülni pár héten belül, és nem volt kedvem konfrontálódni.
Mondjuk, ha ő lesz ott a szülésnél, biztosan más orvost kérek majd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!