Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Valaki adna tanácsot? De...

Valaki adna tanácsot? De valami pozitívat, ne az ilyen mocskolódosat?

Figyelt kérdés
7-8 Hetes terhes vagy, az apukával viszont szétmentünk, mert a szülei kiraktak és én meg csak csomagoltam és eljöttem tôlük, de ekkor fel sem merült még, hogy babánk lesz. Ahogy pozitívat teszteltem, elmondtam az apukának, aki egybôl azt mondta, hogy ô szeretné, ha együtt felnevelnénk, ô szeret, velem akar lenni. Viszont egyik lány ismerôsõm azt mondta, vigyázzak, hátha csak el akarja venni majd a babát, mert amúgy is van egy fia már, akit az ô anyja nevel, tehát a nagymama. Mondtam neki, hogy lehet nem kéne megtartani, de azt mondta, ô szeretné, de ez az én döntésem. Szerintetek meg kellene próbálni? Nem tervezett baba, de minden okkal történik, nem? Amúgy neki van munkája, nem rossz keresete. Nekem is van amúgy egy kislányom, 5 éves.
2014. szept. 4. 15:43
 1/10 anonim ***** válasza:

A kérdés inkább az, hogy te mit szeretnél?

Ne azért tartsd meg, mert ő azt akarja, hanem azért, mert te szeretnéd.

Lehet, ez most szépen hangzik, de arra is készen állsz, hogy egyedül felneveld, ha ő esetleg meggondolja magát, és megint szétmentek?

Amiatt nem félnék, hogy el tudná tőled venni. A nagyon kis babákat nem veszik el az anyjuktól!!!

2014. szept. 4. 15:46
 2/10 anonim ***** válasza:

ha szeretitek agymást és megengedhetitek magatoknak és akarjátok a picit tartsd meg. de költözzetek külön!

De amúgy ez se ilyen egyszerű hogy ő majd elveszi tőled a gyereket,ez nem így működik! Sok sikert!

Remélem megoldódik a probléma!

2014. szept. 4. 15:48
 3/10 A kérdező kommentje:
Amikor együtt voltunk, akkor nem volt gond, csak a szülei. Most nem vagyunk együtt, de ô szeretné, ha felnevelnénk együtt. És természetesen szeretném, de szeretnék jó döntést hozni, nem az érzéseimre alapozva. Én két gyereket egyedül nem biztos, hogy gyesbôl és családipótlékból fel tudnék nevelni. Amúgy ezt az egyet sosem háborgatták, mindig dicsérik, hogy szépen, jól van nevelve, hogy jó az illata mindig :D meg ilyenek. :D Csak félek, hogy rossz döntést hozok.
2014. szept. 4. 15:52
 4/10 A kérdező kommentje:
Bár akár a nagyobb ovi/suli, a kicsi bölcsibe is mehet, amíg dolgozok... vagy nem tudom. Hétfôig döntenem kell, azt mondta az orvos tegnap.
2014. szept. 4. 15:54
 5/10 Trafó1 ***** válasza:

Hagyta hogy kitegyenek, nem ment utánad nem költöztetek össze.

Most vagy veled akar lenni vagy anyucival.

Az abortusznak ellene vagyok, te sem lennél ha kikaparnak.

2014. szept. 4. 15:58
 6/10 A kérdező kommentje:
Én sem hajlok az abortusz felé, ez a második terhességem, tehát nem volt abortuszom soha még. Meg hát ahogy belegondolok... Jövô hétre 8 hetes, néztem neten képeket és már kezd kezecskéje, lábikója lenni... már 15 mm volt tegnap... Csak tényleg szeretnék jól dönteni és talán mások tisztábban, jobban látják a dolgot.
2014. szept. 4. 16:04
 7/10 anonim ***** válasza:

És hol fogtok lakni, ha kibékültök és megszületik a pici? Anyóséknál? Mert ha már egyszer kiraktak, honnan tudod, hogy nem fogják újra megtenni, csak azt mondják, hogy te mehetsz ahová akarsz, de a gyerek meg maradjon, mert te úgysem tudnád biztosítani neki a megélhetést és mondjuk bíróságra kerülne az ügy? Ezen is elgondolkoznék. Miből nevelnél 2 gyereket egyedül, ha tényleg egyedül maradnál? Ha annyira szeretett téged a párod, hogy hagyta, hogy a szülők kitegyenek és nem állt melléd, nem kereste a megoldást, hogy együtt tudjatok továbbra is maradni, akkor miből gondolod, hogy ez egy olyan jól működő kapcsolat, amibe gyereket kéne vállalni? Elhiszem, anyaként is tudom, hogy mit jelent, ha van egy gyereke az embernek, de milyen áron? Lehet hogy a semmire bevállalni egy gyereket? Megtakarított pénzed van? Tényleg tudnál mit kezdeni, ha netán mégsem pozitívan alakulnának a dolgok? Mert ha szétmentek, hiába a jó kereset apukának, ha nem éltek együtt...

És lehet hogy akar egy gyereket, de vajon téged is akar, ha hagyott elmenni és nem állt melléd?

Amúgy én úgy vállalnám esetleg be a kapcsolatot és a babát is, ha külön tudnék menni a szülőktől, csak apuka-anyuka-gyerekek, és ha netán rosszul alakulnak a dolgok, akkor magam is tudjak azért boldogulni.

2014. szept. 4. 17:25
 8/10 A kérdező kommentje:
Ô azt mondta, hogy ôt is kirakták, csak adtak idôt eljönni neki. Tehát külön gondolja, nem a szüleinél. És a fiát nem hozhatja el, a mama a gyámja. Tehát az én lányom meg az ô fia. Nekem nincs semmi megtakarításom, sôt, mivel 'kicsit' elsiklott az életem, munkám sincs. :/ Felvettek, de nem tudtam bejárni, mert 116 km-re kerültem a munkahelytôl. nagyon zũrös volt és tartok tôle én is, hogy a babát akarja meg a gyerektartást akarná ... De azért valamennyire talán érthetô, hogy elgondolkodom rajta, ha már kaptam idôt rá az orvostól...
2014. szept. 4. 17:39
 9/10 A kérdező kommentje:
Félbehagytam a mondatom :D ... Tehát az én lányom meg az ô fia nem lennének mind velünk, csak az enyém. A fiát két hetente látogathatja a bírósági ítélet szerint.
2014. szept. 4. 17:41
 10/10 anonim ***** válasza:
Szia. Már szerintem olvastam a másik kérdésed is. Te vagy, aki 15 évesen szülte az első babáját? Ha a párod eljött a szüleitől, akkor azért még egy próbát megér a dolog. Neked sem lenne jó a szüleinél stresszben kihordani a közös babátokat. Ám a párodnak sem lesz egyszerű dönteni, mert otthagyja a fiát, azért, hogy a másik gyermekkel és veletek együtt legyen. Nagyon összetett és bonyolult helyzetben vagytok. Ha nem is költöztök össze, még tarthatjátok a kapcsolatot, lehet, hogy még jót is tenne egy kis távolság. Támogatni anyagilag téged és a babát x km távolságról is tud. Már nincs sok időd a döntéshez. Sok-sok lelkierőt kívánok neked és azt hogy tudj a szíved és eszed szerint dönteni.
2014. szept. 4. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!