Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamik, akik pozitív teszt...

Kismamik, akik pozitív teszt elött még cigiztetek?

Figyelt kérdés

Hány hetes terhesen kezdett érni a méhlepényetek?

Én is cigiztem,de amikor pozitív lett a teszt, rögtön leraktam.

33hetes km vagyok és 1-2érett a lepény.Az orvos leorditotta a fejem, hogy miért bagózok.

A kérdésem az lenne, hogy azért érhet a méhlepény ilyen korán, mert a terhesség elött cigiztem?

2014. aug. 31. 15:32
 1/10 mendez ***** válasza:

Szia!

Én is cigiztem, mielőtt pozitív lett a tesztem.

Szerintem 33 hetesen teljesen normális, hogy 1-2 fokban érett a méhlepényed. Akkor lenne baj, ha 2-3 fokban lenne érett, mert az azt jelenti, hogy elöregedett a méhlepényed, és a babádnak kevés oxigén jut.

Szerintem a doki egy kicsit túlstresszeli a dolgot.

De nézz utána a neten. Tuti nincs baj :-)

2014. aug. 31. 15:40
 2/10 anonim ***** válasza:
Én is cigiztem. 5 hetesen tettem le, a pozitív teszt után. 38 hétre szüetett a lányom, 4200 grammsl. 2 fokú volt a méhlepény étettsée, szüés előtt kb. egy héttel.
2014. aug. 31. 15:42
 3/10 anonim ***** válasza:
6 hetesen teszteltem pozit, akkor tettem le a cigit. Szülés után, amkor kijött a méhlepény, a doki meg is jegyezte, h nagyon csúnya állapotban van, talán dohanyoztam? De semmi más probléma nem volt.
2014. aug. 31. 15:49
 4/10 anonim ***** válasza:
Én is dohányoztam pozi teszt utàn tettem le.Túlhordtan a pici fiamat 41+1 hetesen született aznapi vizsgálat 2es fokú méhlepényt mutatott.Nem volt gond vele sőt doki is mondta szép... 2hetes pici fiú anyukája.
2014. aug. 31. 15:57
 5/10 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező.

Én fogamzásgátló mellett estem teherbe..még 2 hónapig normálisan megjött a megvonásos vérzésem...13 hetesen derült ki a terhességem, addig napi 1 doboz cigit szívtam már kb 14 éve. Egyből letettem. Lányom 4kg-val született és már már 2,5 éves dumagép.

33 hetesen teljesen normális, hogy 1-2 fogban érett a méhlepényed...nem tudom mit pattog a dokid.^^

A dohányzó kismamáknak meg azért érik hamarabb a méhlepénye mert azt a sok méreganyagot meg kell szűrnie, emiatt hamarabb elhasználódik.

2014. aug. 31. 15:59
 6/10 anonim ***** válasza:

Szerintem 33 hetesen normális az 1-2 fokú érettség, nem tudom mi van az orvosoddal. :/

34 hetes vagyok, 31 hetesen voltam utoljára UH-on, és 0 fokban volt érett, még meg is dicsérte a méhlepényt a szonográfus, hogy egyáltalán nincs rajta meszesedés. Ezen mondjuk meglepődtem. Én is a terhesség kiderülése után hagytam abba a dohányzást.

Nyugi, szerintem nem korai az 1-2-es érettség, a legtöbb kismama már itt tart ilyenkor, dohányzástól függetlenül. Simán ki fog tartani a végéig, és rendesen táplálja majd a babát.

2014. aug. 31. 16:06
 7/10 anonim ***** válasza:

6 hetes voltam mikor letettem a cigit. ( 5 hetesen derült ki )

36 heten 1 fokban volt érett.

40+5 re született a lányom 3720 gr 50 cm :)

2014. aug. 31. 16:29
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek a válaszokat !

A dokinak nem tudom mi volt a baja, de ahogy beszélt velem. . . Nem kívánom senkinek azt, amit akkor éreztem, ráadásul el is sírtam magam.

2014. aug. 31. 17:10
 9/10 anonim ***** válasza:
4 hetesen pozi teszt után tettem le a cigit azonnal.A méhlepény az utolsó pillanatig tökéletes volt.
2014. aug. 31. 20:37
 10/10 anonim ***** válasza:

Pozitív teszt után is néha elszívtam egy-egy cigit, kb a 10 hétig (ez pár naponta egy szálat jelentett), aztán semmi. A méhlepényemmel semmi gond nem volt. Ahogy előttem is írják, teljesen normális az 1-2 fokban érett méhlepény ebben a terhességi korban. A méhlepény természetes folyamata, hogy a 28. hét után elkezd öregedni. Nem csak a dohányzástól öregedhet, he esetleg gyorsabban történik a folyamat.

Ja, és ha a pozitív teszt után letetted a cigit (ez kb ugye a 6-7. hétig megtörténik, főleg tervezett babáknál), semmiféle hatással nem lehetett a méhlepényre, ami ugye ekkor kezd kialakulni, és csak a 12. hétben veszi át teljes egészében a baba oxigén és tápanyag ellátását.

Az orvosnak meg nyugodtan mosolyogva megmondhatod, hogy egy felnőtt emberrel beszél, legyen kedves ennek megfelelő hangsúlyt, és stílust alkalmazni.

2014. szept. 1. 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!