Kismamik, akik pozitív teszt elött még cigiztetek?
Hány hetes terhesen kezdett érni a méhlepényetek?
Én is cigiztem,de amikor pozitív lett a teszt, rögtön leraktam.
33hetes km vagyok és 1-2érett a lepény.Az orvos leorditotta a fejem, hogy miért bagózok.
A kérdésem az lenne, hogy azért érhet a méhlepény ilyen korán, mert a terhesség elött cigiztem?
Szia!
Én is cigiztem, mielőtt pozitív lett a tesztem.
Szerintem 33 hetesen teljesen normális, hogy 1-2 fokban érett a méhlepényed. Akkor lenne baj, ha 2-3 fokban lenne érett, mert az azt jelenti, hogy elöregedett a méhlepényed, és a babádnak kevés oxigén jut.
Szerintem a doki egy kicsit túlstresszeli a dolgot.
De nézz utána a neten. Tuti nincs baj :-)
Kedves kérdező.
Én fogamzásgátló mellett estem teherbe..még 2 hónapig normálisan megjött a megvonásos vérzésem...13 hetesen derült ki a terhességem, addig napi 1 doboz cigit szívtam már kb 14 éve. Egyből letettem. Lányom 4kg-val született és már már 2,5 éves dumagép.
33 hetesen teljesen normális, hogy 1-2 fogban érett a méhlepényed...nem tudom mit pattog a dokid.^^
A dohányzó kismamáknak meg azért érik hamarabb a méhlepénye mert azt a sok méreganyagot meg kell szűrnie, emiatt hamarabb elhasználódik.
Szerintem 33 hetesen normális az 1-2 fokú érettség, nem tudom mi van az orvosoddal. :/
34 hetes vagyok, 31 hetesen voltam utoljára UH-on, és 0 fokban volt érett, még meg is dicsérte a méhlepényt a szonográfus, hogy egyáltalán nincs rajta meszesedés. Ezen mondjuk meglepődtem. Én is a terhesség kiderülése után hagytam abba a dohányzást.
Nyugi, szerintem nem korai az 1-2-es érettség, a legtöbb kismama már itt tart ilyenkor, dohányzástól függetlenül. Simán ki fog tartani a végéig, és rendesen táplálja majd a babát.
6 hetes voltam mikor letettem a cigit. ( 5 hetesen derült ki )
36 heten 1 fokban volt érett.
40+5 re született a lányom 3720 gr 50 cm :)
Köszi mindenkinek a válaszokat !
A dokinak nem tudom mi volt a baja, de ahogy beszélt velem. . . Nem kívánom senkinek azt, amit akkor éreztem, ráadásul el is sírtam magam.
Pozitív teszt után is néha elszívtam egy-egy cigit, kb a 10 hétig (ez pár naponta egy szálat jelentett), aztán semmi. A méhlepényemmel semmi gond nem volt. Ahogy előttem is írják, teljesen normális az 1-2 fokban érett méhlepény ebben a terhességi korban. A méhlepény természetes folyamata, hogy a 28. hét után elkezd öregedni. Nem csak a dohányzástól öregedhet, he esetleg gyorsabban történik a folyamat.
Ja, és ha a pozitív teszt után letetted a cigit (ez kb ugye a 6-7. hétig megtörténik, főleg tervezett babáknál), semmiféle hatással nem lehetett a méhlepényre, ami ugye ekkor kezd kialakulni, és csak a 12. hétben veszi át teljes egészében a baba oxigén és tápanyag ellátását.
Az orvosnak meg nyugodtan mosolyogva megmondhatod, hogy egy felnőtt emberrel beszél, legyen kedves ennek megfelelő hangsúlyt, és stílust alkalmazni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!