Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy lehet az, ha valaki...

Hogy lehet az, ha valaki teherbe esik/megfogan pl:a 14 ciklusnapján, és rá kb:2 hétre megjön a mensese (akiknek megjön), azoknál hogyan maradhatott meg a baba?

Figyelt kérdés

Ezt nem értem.Hallottam,olvastam olyat,hogy akár több hónapig is rendesen megjött neki(k),és mégis ott volt a baba,mikor nem is későn fogant meg(úgyértem nem pont a mensije előtti pár napban).

Mitől van az,hogy mégis megmarad a baba?

Mi befolyásolja ezt?

2010. jan. 16. 17:26
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:

Mert ugye ha jól tudom,a megtermékenyített petesejt a méhnyálkahártyájába ágyazódik be.UGYE ÍGY VAN?

És ha megjön valakinek a mensije,akkor a megterméknyített petesejt is távozik a mensivel.NEM?

Vagy függ attól,hogy mennyire mélyen van a "pici" beágyazódva?

Segítsetek már lécci,mert ezt valahogy nem értem:(

2010. jan. 16. 17:47
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom, ha valakinek megjön terhesség alatt, az hormonális, vagy más eredetű és nincs köze a babához, nem is olyan igazi menstruáció. Tehát nem a petesejt távozik, ezért marad meg a baba.
2010. jan. 16. 19:05
 3/17 A kérdező kommentje:

Ha nem igazi mensi,akkor az milyen?Ezt azért kérdezem,mert sok kismama nem is veszi észre hogy terhes,mert ugyanúgy jön/jött meg neki(k),mint mint ahogy szokott.

Ha nem távozik a petesejt(ezt tudtam,mert továbbra is fennáll a terhség),akkor jobban sikerült a babának beágyazódnia?

Mielőtt feltennétek azt a kérdést,hogy ezek mind miért érdekelnek,arra azt tudom felelni,hogy nekem az 5 napi mensi helyett másfél napig volt most meg.Mensi előtt -- lett a tesztem,tegnap meg halvány +.

Hőm 1 napra esett le,de fokozatosan emelkedik,és folyamatosan megjönérzésem van(mensi után soha nincs megjönérzésem).Beteg szerencsére nem vagyok.

2010. jan. 16. 19:28
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Állítóülag a terhesség alatti "menszesz" nem olyan erős. Úgy keverheti össze a kismama a rendes vérzéssel, hogy neki talán sose volt sok havi vérzése.

A baba nem a méh teljes felületére ágyazódik be. A méh más területeiről távozhat vér anélkül, hogy a babát károsodás érné.

2010. jan. 16. 23:40
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Ja, az kimaradt, hogy ugyanolyan típusú teszttel tesztelj újra, akár holnap reggel is. Ha a második csík erősödik, akkor baba van a dologban, a menszesz ellenére. De ehhez tényleg ugyanolyan típusú tesztet kell használnod! Másképp nem tudod összehasonlítani az eredményt az előzővel. (Remélem, még nem dobtad ki.)
2010. jan. 16. 23:42
 6/17 A kérdező kommentje:

De sajnos még akkor kidobtam:(

Én olyan egy idióta vagyok,hogy ezeket nem tudom!!!!

Tegnap voltam dokinál,mert nem hagyott a dolog.Megvizsgált hüvelyi uh-n,és az endometriumra:17,2 mm vastagságot írt,de sem a méhben ,sem a méhen kívül nem látott semmit!:(Azt mondta,menyjek vissza 2 hét múlva,és bogyót sem adott mert nem véreztem.

Görbém meg így alakult:

[link]

Szerinted?

Miért van ilyen vastag méhnyálkahártyám?Miért érzem azt,hogy mintha meg akarna jönni?Pedig 2 napja semmi sincs!Miért van fennt a hőm?És miért járok sűrűn pisilni?Pedig nem kell sookat pisiljek,és a nem is vagyok felfázva.

Szerintem ha baba lenne,akkor már látszódnia kellene a petezsáknak,vagy valamit csak látott volna a doki,Nem?

Ennyire hülye vagyok?

2010. jan. 17. 09:20
 7/17 anonim ***** válasza:

A miertjet nem tudom, de tenyleg van ilyen. Epp nehany hete kerult a kezembe anyukam terheskonyve. Elegge megdobbentem, amikor lattam, hogy a kiskonyv bo harom honappal az en szuletesem elott kerult kiallitasra...

Elmeselte, hogy velem az utolso ket honap kivetelevel vegig menstrualt, nem sok volt, de nem terhesen sem volt eros a mensije (az enyem sem az, nekem is csak 2-3 napig tarto van, igaz, hogy nekem mindket terhessegemnel egybol elmaradt). Felidos elmult, amikor erezte a magzatmozgast, eloszor alig hitte el, majd mire lefutottak a vizsgalatok es kiallitottak a kiskonyvet mar szinte a 3. trimeszterbe lepett. Es meg utana is volt egy mensi-szerusege.

Egyebkent en a negyedik gyermek vagyok, az elozo harom terhessegenel nem volt ilyen, igaz, hogy en joval kesobb jottem, kesei meglepetes baba lettem.

2010. jan. 17. 12:44
 8/17 anonim ***** válasza:
Hát ha mostanság volt a másfél napos vérzésed, akkor elvileg még csak kb. 2 hetes lehet az embrió, szóval ezt nem feltétlenül láthatja még az orvos. Nekem is volt 1 napos vérzésem, és akkor volt, amikor amúgy is meg kellett volna jönnie, ezért nem is gyanakodtam terhességre, mert rendszertelen a menzim. És 2 hét múlva derült ki, hogy babám lesz:) Szóval szerintem kitartás, és csinálj új tesztet.
2010. jan. 17. 14:53
 9/17 A kérdező kommentje:

Háát biztosan csak ilyen a mostani ciklusom...de mióta mensizek(11éves korom óta--most vagyok 32)--azóta tudom,hogy ilyen nekem még nem volt.LÉNYEG:

Másfél napig megvolt,de már 4 napja barna folyásom van.

2010. jan. 19. 16:42
 10/17 anonim ***** válasza:
Talán reményre ad okot az én esetem. Pozitív teszt, majd 2 napra rá megjött, még mindig poz. teszttel. A doki szintén nem látott semmit, csak hogy normális "menzis" nyálkahártyám volt akkorra már. Ez volt egy korai vetélés. A te nyálkahártyád viszont bíztató, lehet, hogy "még" nem látszik a baba.
2010. jan. 19. 16:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!