Hogy lehet az, ha valaki teherbe esik/megfogan pl:a 14 ciklusnapján, és rá kb:2 hétre megjön a mensese (akiknek megjön), azoknál hogyan maradhatott meg a baba?
Ezt nem értem.Hallottam,olvastam olyat,hogy akár több hónapig is rendesen megjött neki(k),és mégis ott volt a baba,mikor nem is későn fogant meg(úgyértem nem pont a mensije előtti pár napban).
Mitől van az,hogy mégis megmarad a baba?
Mi befolyásolja ezt?
Mert ugye ha jól tudom,a megtermékenyített petesejt a méhnyálkahártyájába ágyazódik be.UGYE ÍGY VAN?
És ha megjön valakinek a mensije,akkor a megterméknyített petesejt is távozik a mensivel.NEM?
Vagy függ attól,hogy mennyire mélyen van a "pici" beágyazódva?
Segítsetek már lécci,mert ezt valahogy nem értem:(
Ha nem igazi mensi,akkor az milyen?Ezt azért kérdezem,mert sok kismama nem is veszi észre hogy terhes,mert ugyanúgy jön/jött meg neki(k),mint mint ahogy szokott.
Ha nem távozik a petesejt(ezt tudtam,mert továbbra is fennáll a terhség),akkor jobban sikerült a babának beágyazódnia?
Mielőtt feltennétek azt a kérdést,hogy ezek mind miért érdekelnek,arra azt tudom felelni,hogy nekem az 5 napi mensi helyett másfél napig volt most meg.Mensi előtt -- lett a tesztem,tegnap meg halvány +.
Hőm 1 napra esett le,de fokozatosan emelkedik,és folyamatosan megjönérzésem van(mensi után soha nincs megjönérzésem).Beteg szerencsére nem vagyok.
Állítóülag a terhesség alatti "menszesz" nem olyan erős. Úgy keverheti össze a kismama a rendes vérzéssel, hogy neki talán sose volt sok havi vérzése.
A baba nem a méh teljes felületére ágyazódik be. A méh más területeiről távozhat vér anélkül, hogy a babát károsodás érné.
De sajnos még akkor kidobtam:(
Én olyan egy idióta vagyok,hogy ezeket nem tudom!!!!
Tegnap voltam dokinál,mert nem hagyott a dolog.Megvizsgált hüvelyi uh-n,és az endometriumra:17,2 mm vastagságot írt,de sem a méhben ,sem a méhen kívül nem látott semmit!:(Azt mondta,menyjek vissza 2 hét múlva,és bogyót sem adott mert nem véreztem.
Görbém meg így alakult:
Szerinted?
Miért van ilyen vastag méhnyálkahártyám?Miért érzem azt,hogy mintha meg akarna jönni?Pedig 2 napja semmi sincs!Miért van fennt a hőm?És miért járok sűrűn pisilni?Pedig nem kell sookat pisiljek,és a nem is vagyok felfázva.
Szerintem ha baba lenne,akkor már látszódnia kellene a petezsáknak,vagy valamit csak látott volna a doki,Nem?
Ennyire hülye vagyok?
A miertjet nem tudom, de tenyleg van ilyen. Epp nehany hete kerult a kezembe anyukam terheskonyve. Elegge megdobbentem, amikor lattam, hogy a kiskonyv bo harom honappal az en szuletesem elott kerult kiallitasra...
Elmeselte, hogy velem az utolso ket honap kivetelevel vegig menstrualt, nem sok volt, de nem terhesen sem volt eros a mensije (az enyem sem az, nekem is csak 2-3 napig tarto van, igaz, hogy nekem mindket terhessegemnel egybol elmaradt). Felidos elmult, amikor erezte a magzatmozgast, eloszor alig hitte el, majd mire lefutottak a vizsgalatok es kiallitottak a kiskonyvet mar szinte a 3. trimeszterbe lepett. Es meg utana is volt egy mensi-szerusege.
Egyebkent en a negyedik gyermek vagyok, az elozo harom terhessegenel nem volt ilyen, igaz, hogy en joval kesobb jottem, kesei meglepetes baba lettem.
Háát biztosan csak ilyen a mostani ciklusom...de mióta mensizek(11éves korom óta--most vagyok 32)--azóta tudom,hogy ilyen nekem még nem volt.LÉNYEG:
Másfél napig megvolt,de már 4 napja barna folyásom van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!