Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség Németországban,...

Terhesség Németországban, nyelvtudás 0 ilyenkor mi a teendő? Többi lent

Figyelt kérdés

Hogy működik a terhesség, orvosi ellátás, szülés és mindez úgy hogy nem beszélek németül?!

Tapasztalt kismamák németországban, ti hogy boldogultatok???

2014. aug. 26. 17:12
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
48%

Az írásodból süt a gyűlölet. Valószínűleg ez látszik rajtad a mindennapokban is. Én elhiszem, hogy gyűlölöd az egészet, de arra ugye jók, hogy tisztességesen megfizessék a munkádat. Utálod őket, de a pénzük az jó. Nem is csodálom, ha bunkók veletek. A hozzáállásoddal vannak bajok.

Nekünk 3 gyerekünk van, a nagylányom itt kezdte az első osztályt, a két kisebb ovis volt. A fiam most megy iskolába. (Mindhárman rengeteget fejlődtek, szinte mindent megértenek.) Soha semmi hátrányos megkülönböztetésben nem volt részünk. Pedig erre is sok bevándorló van. Nem tudom, másokkal milyenek, de velünk rendesek. Mindenhol. Merem feltételezni, hogy nem véletlenül.

7-es voltam

2014. aug. 28. 14:24
 12/15 anonim ***** válasza:
33%

Nem tudom, kinek nincs jobb dolga annál, hogy a véleményemet felülbírálja és lepontozza nullára, biztos jobban ismeri az életemet. Nem értem, miért kell lepontozni azt, akinek más a véleménye, ha egyszer nekem ezek a tapasztalataim, amiket leírtam, akkor nem fogok mást írni, nem fogom szépíteni a dolgot. Egyébként meg nem vagyok ezzel egyedül, körülöttem több magyar van hasonló véleményen, köztük olyanok, akik nagyon jól beszélik a nyelvet.

Utolsó, arról, hogy bezzeg a pénzük jó, arról csak annyit, hogy ugyanazért a munkáért, ugyanolyan feltételek mellett a férjem volt munkahelyén a németek sokkal jobban meg voltak fizetve, nem beszélve egyéb kedvezményekről. Szóval erről ennyit. Abban meg teljesen igazad van, hogy mi süt rólam, én nem is titkoltam, különben nem írtam volna le. Nézd, attól, hogy egyeseknek vagy akár a többségnek bejött a külföldi élet, attól még ez nem igaz mindenkire, több családot ismerek, akiknek nem jött be, akik nem bírták azt, hogy itt soha nem lesznek otthon, itt mindig is idegenek lesznek, és igenis haza vágytak és haza is költöztek. Ami nem megy, és amit az ember nem szívből csinál, azt nem kell erőltetni. Azt pedig nem értem, hogy ezt miért nem lehet tiszteletben tartani, miért kell ezért a másikat lepontozni ( most nem rád értem, mert nem tudom, ki volt ). Én is elfogadom azt, hogy van, akinek ez bejött, aki tényleg jól érzi itt magát és eszében sincs haza menni, szóval nem értem, hogy a másik oldalt miért nem lehet megérteni.

2014. aug. 29. 11:17
 13/15 anonim ***** válasza:
Kérdező, te már terhes vagy, vagy még csak tervezitek a babát? Első baba?
2014. aug. 29. 11:42
 14/15 Vookie válasza:
78%

Elnézést kérek, beszálltam én is a vitába, hasznos infó nélkül...

Na akkor: a terhesség úgy müködik, mint bárhol máshol...:)) az orvosi ellátás pedig: az elsö nögyógyászati (Frauenarzt, Frauenärztin) vizsgálat (Untersuchung) után kb havonta kapsz majd idöpontot(Termin). Ultrahangot (Ultraschall)- ha minden normális mederben zajlik - 3x csinálnak, a 9-12. héten, a 19-22. héten és a 29-32. héten. A szülés (Geburt) elötti 6-8 hétben kéthetente jársz majd, és majdnem mindig rákötnek majd a "fájásíró(Wehenschreiber -> wéensreiber)"-"gyerekszívhang (Herztöne)-hallgató" masinára.

A terhesség második felében bejelentkezel egy közeli kórházba és találkozol egy ott "rendelö" bábával (Hebamme-> hébámme), aki megmutatja a szülöszobá(ka)t(Kreißsaal -> kreiszzál), elmagyarázza, hogy mi és hogy zajlik majd a szülésnél, megvizsgálja a pocakod.

Ha a szülés megindul, felhívod a kórházat és ott a szülöszobát. Az elöre csomagolt táskát is vidd, a szülöszobába pedig nyugodtan a kedvenc hálóingedet, pólódat, zoknidat! ( hideg lehet a sok lihegés közben), és persze a gyerek apját, vagy ha gondolod, más jótét lelket, akiröl gondolod, hogy segítség lesz. Nem csak az apuka mehet.

Ha megszületett a poronty, lemérik, megfürdetik (vagy nem, ez kórházankét változó, vannak olyan kórházak, akik csak letörölgetik a nyálkát a babáról, mert azt mondják, a fürdés megfosztja értékes baciktól a gyereket). Ha szoptatni akarsz, segítenek még a szülöszobában elöször szoptatni. De ezek azok a különbségek, amik te´nyleg kórházanként változók és meg kell beszélni a bábával. Ja, doki csak akkor jön, ha megszületett már a baba, vagy ha valami gond van, vagy ha érzéstelenítést akarsz. Különben a bába zavarja le a szülést.

Ha minden OK, akkor 3 napig maradtok a kórházban, otthon pedig a bába látogat meg az elsö pár hétben, hogy megnézze, minden rendben van-e veled és a bébivel.

Na, dióhéjban ennyi, ha még kérdésed van, tedd fel, majd megpróbálom idöben megválaszolni.

2014. aug. 29. 17:07
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, kiemelve a 6-os és a 14-es válaszadókat, rendesek vagytok, nem úgy mint az 5-ös! És igen, itt ahol én vagyok, magyarokkal vagyok körülvéve és érzékem se nagyon van az idegen nyelvhez, meg életembe nem tanultam németet még suliba sem, és igy elég nehéz. Mi is csak a munka-pénz miatt jöttünk ki ide, nem pedig jókedvünkből, majd mikor összegyűlt annyi amennyit szeretnénk, én szeretnék visszamenni Magyarba, mert igazából nem szeretek itt lenni!!! Igen, terhes vagyok, már a 19. hétnél járunk. Itt is van egy magyarul beszélő nőgyógyász, de sajnos ő már nem vállalhat Kismamákat! Igy a városban egy nőgyógyász nőhöz járok havonta egyszer, a párom kisér a vizsgálatokra, ö nem tökéletesen tud, csak annyira hogy megérteti magát. Igen, lennének még kérdéseim
2014. szept. 16. 12:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!