Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhességi cukros lettem....

Terhességi cukros lettem. Nagyon veszélyes? Milyen ártalmai vannak a babára nézve?

Figyelt kérdés

Inzulinrezisztenciával estem teherbe és most a 17. héten kiderült a terhelés után, hogy terhességi cukrom van. (két órával a terhelés után 9 volt). Folyamatos 160 ch-s diétán vagyok, amit szigorúan tartok is majdnem 7 hónapja, mégis kialakult. :( A terhesség eleje óta pedig 7 kilót fogytam.

Ha továbbra is ilyen szigorúan tartom a diétámat, lehet bármi probléma a babámmal?

2014. aug. 22. 18:43
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Ha tartod a diétát akkor nem lesz baja a babának.

Aki nem veszi komolyan azoknak óriás babája születik (4-5-6 kg), de hiába lesz a teste nagy a babának, a szervei fejletlenek lesznek, mert nem tudják a növekedés ütemét tartani.

2014. aug. 22. 18:59
 2/13 anonim ***** válasza:
20%
dietezz,de azert neha engedj a csabitasnak :) tobbnyire tartsd be a dietat,de egyel neha hizlalo dolgokat amit megkivansz :) a babadnak max annyi baja lesz hogy ha tovabbra is fogysz neki is kisebb lesza sulya...de ezert mondom ne vidd tulzasba egyel neha olyan dolgokat ami hizlal h nehogy a baba is fogyni kezdjen...de amig nemfogy nem lesz gond...:) a terhessegi diabeteses babak altalaban koverebbek az atlagnal :)
2014. aug. 22. 19:01
 3/13 anonim ***** válasza:
2. Ne beszélj sületlenségeket. A babádnak nagy súlya lehet, genetikai betegségei lehetnek, de ne valami torz valamire gondolj, hanem nagyobb az esély például szívelégtelenségre stb., de ezt szűrik. Azért kell alacsonyan tartani a cukrod, mert szülés után, ha kibújik a baba és esetleg addig egy cukros állapotban volt, ami megszűnik, akár agyvérzést is kaphat. Egyébként ne izgulj, ha rendben tartod semmi gond nem lesz, nekem nagyobb cukrom volt, még inzulint is kaptam, 10 kilót fogytam én is, ráadásul 2 és fél hónap alatt. Semmi gond nem volt, egy formás egészséges babám lett.Igazából egyáltalán nem vészes a diéta.
2014. aug. 22. 19:35
 4/13 anonim ***** válasza:
Ugyanezek a paramétereim voltak, nyugi, nem lesz semmi baj. Tartsd a diétát, nekem 180-as kellett, bár sokszor nem tudtam annyit megenni. Étkezés utáni 1 órás cukrokat figyeld!!!! Én inzulinos lettem, szülés alatt 1-2 óránként ettem egy szőlőcukrot, azóta egyszer sem szúrtam magam. Baba teljesen rendben volt, van.
2014. aug. 22. 19:37
 5/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat! Kicsit megnyugodtam...az endokrinológushoz csak jövő pénteken megyek, addig tudnom kellett!

Remélem nem lesz semmilyen betegsége a picimnek, a genetikai UH másfél hét múlva lesz, nagyon izgulok, kicsit félek is tőle...

2014. aug. 22. 20:29
 6/13 anonim ***** válasza:
Fura, hogy elvégezték a terhelésest (ami majdnem a fél napi CH adagod) ha diétázol és IR-es vagy. Ha jók az 1 órás cukraid (7 alatt), akkor nem lehet gond, eddig egy étkezésre sem ettél ekkora lórúgás adagot. Sokaknak sikerül csak diétával 7 alatt tartani, a terhesség vége felé egyre nehezebb.
2014. aug. 22. 20:56
 7/13 anonim ***** válasza:

ÉN terhesen lettem cukros, picit több mint a te értéked, előtte nem volt gondom.

A babának nem lesz baja, ha tartod a diétát és ha szükséges inzulint kapsz.

Általában a cukrosok babája nagyobb lesz, de nekem teljesen normál nagyságú babám született 38. héten. Túlhordani nem lehet. A méhlepény hamarabb fog öregedni, nekem ez így is volt, de mondom 38. héten szültem, tehát ez semmi gondot nem jelentett.

Szülés után figyelni fogják a gyereket, neki is nézik a cukrát. Nálunk volt is gond, alacsony volt neki nagyon, de amúgy semmi baja, csak akkor volt neki eltérés.

Én sem híztam, ezt fogd fel úgy, hogy nem kell utána kínlódni, hogy leadd :) Sokkal egészségesebben kajálsz így, hiszen nem nasizol csokit, sütit stb.

2014. aug. 22. 21:03
 8/13 anonim ***** válasza:

Szia.

Én is inzulinrezisztenciával estem teherbe. 16. héten csinálták a terheléses cukormérést amit borzalmas lett. Az 1 órási 14!!! , a 2-órási 8,2.

Jóval a teherbeesésem előtt vettem vércukorszint mérőt, és ugye tartottam a diétát. Minden étkezés után 1 órával mértem/mérem (most vagyok 36. hétben). Amikor a dietetikusom megterheltetett, majdnem dobott egy hátast, és mondta, hogy ebből tuti inzulin lesz. Pár nap múlva kellett mennem diétás reggeli mellett vércukorszint mérésre ami tökéletes volt. Mint írtam a 36. hétben vagyok és nem kellett inzulin...semmit nem romlott a cukrom, étkezések után 1 órával 5,5 körüliket mérek.:) A dietetikusom nagyon megdicsért, és mondta, hogy most már tuti nem kell inzulin.

Ha tartod a diétát a babádnak semmi baja nem lesz. Ő elveszi amire szüksége van. Én semmit nem híztam eddig és tökéletesen fejlődik a kisbabám.

Ha nem tartanád a diétát akkor lenne baj...mert különböző fejlődési rendellenességek alakulhatnak ki a babánál, vagy nagy súly, születéskor meg be is kómálhat, ami agykárosodáshoz vezethet.

2014. aug. 22. 21:54
 9/13 A kérdező kommentje:

Igen, IR esetében általában csinálnak egy korai cukorterhelést a 16. héten, ahol nézik, hogy mi a helyzet, kialakult-e a cukorbetegség. Hát, nálam sajnos azonnal kijött...

Köszönöm, megnyugtattatok...szerencsére nincs problémám a diétával, tudom tartani, és egyelőre tényleg csak fogyok, aminek örülök, mert ennyivel kevesebb lesz a végén. Köszönöm a válaszokat és a tapasztalatokat!

2014. aug. 22. 22:32
 10/13 A kérdező kommentje:
Jah és ma néztem cukorszintet, viszont 2 órával az étkezés után, de 4,8 volt! :) Holnap megnézem 1 órával utána, kiváncsi leszek...
2014. aug. 22. 22:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!