Nektek kb. hányadik héttől kezdett fájni az alfeletek?
Bocsánat, nem vagyok jó anatómiából, magunk közt én csak sunacsontnak hívom.... Szóval 27. hétben vagyok, mondjuk hármasikrekkel úgyhogy jóval nagyobb a súly, és pár napja estére már eléggé fáj alul, de nem a hüvelyem, hanem a csont/ízület, főleg hogy az elmúlt pár napban nem is tudtam nagyon pihenni, elég sokat ültem, mentem. Anyukám viszont az előbb beparáztatott hogy nem szabadna még hogy alul fájjon. Hétfőn megyek dokihoz, de addig is kéne egy kis megnyugtatás, ugye normális hogy tágulnak odalent is a csontok, meg ilyesmi?? Holnap már pihenek... Ja és ha fekszem nem fáj egyáltalán, csak ha ránehezedik a súly.
Köszi

Szia!
Szerintem hármasikekkel ne csodálkozz, hogy "már" fáj. Az a csoda, hogy csak most kezdett el. :)
Nekem az első babánál csak az utolsó hónapban feszült, néha fájdogált. Szülés után 2 hónapig fájt.
Második babánál már olyan 30 hetesen fájt. Szülés után 1 hónappal elmúlt.
Most a harmadik babánál még csak 23 hetes vagyok, de már fájdogál és néha lépésnél úgy belenyilall, hogy szégyen- nem szégyen, de be is pisilek.
A doki szerint ez természetes és nincsen semmi baj.

Szeméremcsont. :D
Ha ülök, fekszek, nem fáj.
Amúgy meg kb a 30. héttől.
Sajnos normális. Olvastam erről, meg a dokit is megkérdeztem. Ez van, el kell viselni, tenni nem lehet ellene semmit. :(

A képen jelzett porcos kapcsolat nekem is kb ilyentájt kezdett szétmozdulni (relaxin hormon okozza). Olyannyira, hogy reggeli felkelésnél amit ráterheltem, néha roppant is, mintha szétmozdult volna.
Baromi kellemetlen volt, de a szülés után megszűnt.
Kellemetlen, de normális állapot, amint túl vagy a szülésen, meg fog szűnni. Addig roppanhat is, fájhat is.

Első babámmal semmit nem éreztem, soha nem fájt, most a másodiknál már a 16. hét körül elkezdett fájni és egyre rosszabb így a 31. héten... MÉg jó hogy az első gyerkőc elvileg megcsinálta az utat...
Gratulálok a hármas ikrekhez! Én szívinfarktust kapnék ha 3 gyerkőcöm lenne egyszerre... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!