Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Véreredmény, szerintetek?

Véreredmény, szerintetek?

Figyelt kérdés

Hemoglobin 11,30 (12,00-16,00)

Haematrocit 33,60 (36,00-47,00)

Vas 6,3 (6,6-24,0)

Ez szerintetek is olyan rossz????

a terheléses cukor vizsgálat eredményem

2 órás glukóz 7,1

Ide nincs ide írva a normál érték... Azt mondták diétáznom kell.

Most őszintén mondjátok meg nekem, hogy tényleg ennyire rossz lett???

2014. aug. 14. 14:01
 1/9 A kérdező kommentje:
Ez a 24. heti vizsgálat.
2014. aug. 14. 14:11
 2/9 anonim ***** válasza:

Mármint mennyire lett rossz? Némiképpen vérszegény vagy, terhességben gyakorlatilag ez élettani, monitorozni kell, a cukrod meg enyhén emelkedett, igen, kell a diéta.

Abszolút nincs ok pánikra, ez van, diétázol, szedsz vasat és slussz. Soha ne legyen nagyobb bajod.

2014. aug. 14. 14:12
 3/9 anonim ***** válasza:
Kis vérszegénység, kicsit magas cukor, figyelni kell. De az orvos majd megmondja van-e teendő és ha van, akkor mi. Azért nem kell nagyon aggódni szerintem.
2014. aug. 14. 14:27
 4/9 A kérdező kommentje:

Az a helyzet, amiért kiakadtam most egy kicsit, hogy...

Ez a vérvétel 07.28-án történt, rá 2 napra bementem a háziorvosomhoz az eredményemért, akkor azt mondták, hogy minden rendben, kicsi vérszegénység, de az nekem mindig is volt, a lényeg, hogy még jobb lett ez a mostani véreredmény mint a legelső (összenéztem valóban jobb lett, pedig nem szedtem semmilyen vitamint ebben az időszakban) Elvittem a nőgyógyászomhoz is, ő is megnéztem, azt ugyanezt mondta, megbeszéltük, hogy a Hipp NATAL-t fogom használni. Ma mentem a védőnőhöz (ilyenkor ott a háziorvos is és az asszisztensnő is) Kérte az eredményemet és elképedt, hogy vérszegény vagyok vashiányos, kérdezte, hogy szedek-e vitamint? Mondtam neki, hogy kb 2 hete kezdtem el a Hipp natal-t, erre azt mondja, hogy ezek szerint nem elég jó és szedjek vasat (a vérvétel idején még nem szedtem a hipp natal-t!!! de ez neki nem tűnt fel) és magas a cukor eredményem és azonnal diéta és stb stb stb... Akkor most kinek kell hinnem?

2014. aug. 14. 14:45
 5/9 anonim ***** válasza:
Szerinted? Az orvosoknak vagy a védőnőnek? Most komolyan...
2014. aug. 14. 14:46
 6/9 anonim ***** válasza:
Ó, a védőnők sokszor túlbuzognak, orvosnak higgy.
2014. aug. 14. 15:03
 7/9 Ditta323 ***** válasza:
Csak is kizárólag orvosnak. Nem akarom bántani a védőnőket, de majd csak akkor adok a szavukra ha ott lesz a neve előtt a Dr. Amúgy nem olyan rossz a vérképed, van ennél sokkal rosszabb is.
2014. aug. 14. 19:04
 8/9 A kérdező kommentje:
Rendben! Köszönöm szépen mindenkinek! :)
2014. aug. 15. 06:44
 9/9 anonim ***** válasza:

A terhelt cukor 7.8 ig jó!!!! Ez az érték a diéta határa, amut nem csak úgy elkezdeni kell, hanem diabetikogussal rendszeresen konzultálva csinalni, írni, mérni. Mivel licit korán csinaltatok a terhelést, ez az érték meg emelkedhet, a 27-28 het körül ismételni kéne, mert rosszabbodhat. Ha nem, akkor semmi szükség a diétára. Picit vashianyos vagy, a doki ir fel vasat es a táplálkozásban is kellene pótolni.

diabéteszes kismama

2014. aug. 15. 07:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!