Véreredmény, szerintetek?
Hemoglobin 11,30 (12,00-16,00)
Haematrocit 33,60 (36,00-47,00)
Vas 6,3 (6,6-24,0)
Ez szerintetek is olyan rossz????
a terheléses cukor vizsgálat eredményem
2 órás glukóz 7,1
Ide nincs ide írva a normál érték... Azt mondták diétáznom kell.
Most őszintén mondjátok meg nekem, hogy tényleg ennyire rossz lett???
Mármint mennyire lett rossz? Némiképpen vérszegény vagy, terhességben gyakorlatilag ez élettani, monitorozni kell, a cukrod meg enyhén emelkedett, igen, kell a diéta.
Abszolút nincs ok pánikra, ez van, diétázol, szedsz vasat és slussz. Soha ne legyen nagyobb bajod.
Az a helyzet, amiért kiakadtam most egy kicsit, hogy...
Ez a vérvétel 07.28-án történt, rá 2 napra bementem a háziorvosomhoz az eredményemért, akkor azt mondták, hogy minden rendben, kicsi vérszegénység, de az nekem mindig is volt, a lényeg, hogy még jobb lett ez a mostani véreredmény mint a legelső (összenéztem valóban jobb lett, pedig nem szedtem semmilyen vitamint ebben az időszakban) Elvittem a nőgyógyászomhoz is, ő is megnéztem, azt ugyanezt mondta, megbeszéltük, hogy a Hipp NATAL-t fogom használni. Ma mentem a védőnőhöz (ilyenkor ott a háziorvos is és az asszisztensnő is) Kérte az eredményemet és elképedt, hogy vérszegény vagyok vashiányos, kérdezte, hogy szedek-e vitamint? Mondtam neki, hogy kb 2 hete kezdtem el a Hipp natal-t, erre azt mondja, hogy ezek szerint nem elég jó és szedjek vasat (a vérvétel idején még nem szedtem a hipp natal-t!!! de ez neki nem tűnt fel) és magas a cukor eredményem és azonnal diéta és stb stb stb... Akkor most kinek kell hinnem?
A terhelt cukor 7.8 ig jó!!!! Ez az érték a diéta határa, amut nem csak úgy elkezdeni kell, hanem diabetikogussal rendszeresen konzultálva csinalni, írni, mérni. Mivel licit korán csinaltatok a terhelést, ez az érték meg emelkedhet, a 27-28 het körül ismételni kéne, mert rosszabbodhat. Ha nem, akkor semmi szükség a diétára. Picit vashianyos vagy, a doki ir fel vasat es a táplálkozásban is kellene pótolni.
diabéteszes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!