Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Már 6-szor voltunk ultrahangon...

Már 6-szor voltunk ultrahangon, és egyszer sem mozgott?

Figyelt kérdés

12 hetes és 3 napos kismama vagyok.

Ahogy fent is írtam már 6 alkalommal volt UH, de egyetlen egyszer sem mozgott a baba. Normális ez? Úgy aggódom emiatt. Tudom, hogy alszanak ilyenkor, mégis valahogy bennem van ez az aggodalom.

A héten megyünk genetikai ultrahangra, remélem ott minden rendben lesz.

Első baba, így nagyon tapasztalatlan vagyok.

Akik már tapasztaltabban leírnák a véleményüket?

Köszönöm! :)

2014. aug. 11. 11:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Mivel folyamatosan nő gondolom az előző uh-hoz képest, és még szívverése is van nem kell aggódni. Ha baj lenne akkor tuti mondták volna. Mivel szívműködése van nincs gond.

Az én kisfiam is mikor a nemét akartuk látni aludt... A 4d-sen is csak fél óra után láttuk, mert jót aludt, nem zavart hogy piszkáljuk. :)

Nyugodj meg minden oké.

36hkm

2014. aug. 11. 11:32
 2/11 A kérdező kommentje:

Szia! :)

Köszönöm a válaszod, igazán megnyugtattál. Már 2 hete ezen aggódom, hogy vajon normális-e ez. :)

Szépen fejlődik, ver a szíve szerencsére.

Gratulálok neked a babához! :)

2014. aug. 11. 11:34
 3/11 anonim ***** válasza:
26%
Miért kell ennyiszer ultrahangra menni????
2014. aug. 11. 11:38
 4/11 anonim ***** válasza:
A 12 hetes uh-n az én kisfiam is bealudt, az orvos már nyomkodta a hasam, hogy megforduljon, hogy rendesen megvizsgálhassa. Végül megfordult, nagy nehezen sikerült felébreszteni. 18 hetes uh-n is aludt, egyszer felemelte a kis kezeit és ennyi. A többin hol aludt, hol ébren volt. Ha szépen fejlődik, dobog a kis szíve, akkor minden rendben van :)Amúgy az elején én is emiatt aggódtam, sőt mindenen :)
2014. aug. 11. 11:39
 5/11 A kérdező kommentje:

Azért, mert nem lehetett volna természetes úton, így először 5 hetes megnézte a dokim, hogy nem méhen kívüli-e. Utána 7 hetesen azt, hogy van-e szívhang.

Utána még 2-szer voltam a saját dokimnál, egyszer a havi gondozáson, egyszer pedig egy probléma miatt, de akkor is ránézett.

Plusz egyszer a kombinált teszt miatt, ahol megnézték, hogy egész pontosan mekkora, mikor kell levenni a vért.

Egyszer pedig kórházba kerültem, és akkor is megnézték, hogy jól van-e.

Nem egészen értem, hogy miért kell ennyi kérdőjelet tenni a mondatod végére?

2014. aug. 11. 11:44
 6/11 A kérdező kommentje:

Utolsó! Köszönöm neked is a hasznos válaszod!

Akkor nem aggódom tovább emiatt. Persze eddig sem rettegtem, vagy ilyesmi, csak néha eszembe jutott, hogy ez rendben van-e így.

Neked is gratulálok! :)

2014. aug. 11. 11:49
 7/11 Margit84 ***** válasza:
Én a 12 hetin (ami mint kiderült akkor már 14+1 hetes volt) ott láttam egyetlen másodperc töredékéig, hogy elkapja a kezét az arcától... több mozgást még sajnos nem láttam. Csütörtökön lesz (19+3 hetesen) a genetikai uh remélem ott már aktív lesz és láthatom hogyan ficánkol :)
2014. aug. 11. 13:25
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Első baba nekem sem mocorgott sokat az elején.Csak láttuk uh-n hogy ott van.

Második baba már a 9. héten elfordult meg jártak a végtag kezdeményei fel le :)

Nem mindegy hányszor volt uh-n?Honnan tudod hogy nem volt rá szükség?Én 10-11 hetes vagyok és már 5x voltam...

2014. aug. 11. 14:41
 9/11 A kérdező kommentje:

De jó, hogy ennyien válaszoltatok, köszönöm! :)

Szóval akkor ti is így voltatok, igazán megnyugtató!

Utolsó előtti! Remélem ficánkolni fog neked is az ultrahangon! :)

Utolsó! És az első babád nyugodt baba egyébként? Összefüggésben lehet a benti aktivitással?

Én sem értem, hogy miért kell belekötni abba, hogy hányszor voltunk ultrahangon, főleg, hogy nem ok nélkül. Nem is ismeri a történetemet, az okokat. ráadásul érdemben nem tudott hozzászólni.

2014. aug. 11. 14:54
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Az első csak az elején volt lusta,későbbiekben kirúgta a "ház" oldalát :D Amikor pici volt akkor napi 3x fél órát aludt...Már 2,5 éves és a 2 kezemen meg tudom számolni hány átaludt éjszakánk volt ezidő alatt.Állandóan jön-megy :)

Szóval ahhoz képest hogy kb a 18 hetes uh-ig nem is láttam mozogni elég aktív lett :)

2014. aug. 11. 16:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!