Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Természetes szülésnél minden...

Természetes szülésnél minden esetben van belső varrat?

Figyelt kérdés
Lehet bután hangzik de senki nem beszél róla hogy a belső varrat konkrétan a hüvelyben van. Tehát ilyenkor a végbél és a hüvely egybe reped?

2014. aug. 10. 13:21
 1/6 anonim ***** válasza:
29%

A természetes szüléseknél ha a kórházi személyzet nam avatkozik be akkor legtöbbször SEMMILYEN sérülés nincs.

Angliában 4x szültem hüvelyi úton, még csak gátrepedésem sem lett.

Amire te gondolsz az egy negyedfokú gátsérülés, ami a végbél záróizma is sérül. Általában akkor keletkezik ha a gátmetszés (ami felesleges az esetek 99%-ában) továbbreped. Ilyenkor viszont nem a végbél és a hüvely nyílik egybe, hanem akkora repedés keletkezik, hogy az egyiktől a másikig ér.

Hüvelyben akkor lehet varrat, ha a baba kifelé durván felszakította. Ez szerencsére ritka nagyon. Az ilyensérülés nem feltétlenül jár együtt gátsérüléssel.

2014. aug. 10. 13:42
 2/6 anonim ***** válasza:
nekem hüvelyben volt a varrat, azért mert a baba felszántotta a körmeivel az egészet. Viszont gátmetszésre nem került sor, ez a kettő nem függött össze.
2014. aug. 10. 13:53
 3/6 anonim ***** válasza:

Nekem volt gátmetszes es belső varrat is... Magas hulvelyfalrepedesem es mehfalrepedesem is volt.

Elég szűk voltam odalent mindig is, es a baba sem volt olyan kicsi 3720 50 cm

A belső felszivodo varrat volt. A gátmetszes varratát szülés után 2 nappal szedtek ki :)

2014. aug. 10. 14:43
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem feltetlenul keletkezik olyan serules. Nekem spec volt. Fiam superman pozban elore tolta a karjat az amugy is nagy feje mellett. El is akadt. Gatmetszes+repedes+vakum+oxigenhiany. Nekem volt belso varratom, es a kulsot is csak egy het mulva szedtek. De ez nem altalanos.
2014. aug. 10. 14:48
 5/6 anonim ***** válasza:
nekem sem volt belső varratom. Rohamszülésem volt, a kislányom nagyon gyorsan jött kifelé (eleinte nyomnom sem volt szabad a tolófájások ellenére), és a vállai elakadtak, ezért vágtak. Kb 6-7 varrat volt felszívódó cérnával.
2014. aug. 10. 16:35
 6/6 anonim ***** válasza:
Külső, belső varrat volt....mindkettő felszívódó (szerencsére)
2014. aug. 11. 08:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!