Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Sürgősen segítség kell vérkép...

Sürgősen segítség kell vérkép eredmény (vas) elemzéséhez?

Figyelt kérdés

35. heti vérkép, a vasam eddig is alacsony volt, az orvosom riogatott, hogy ha nem javul akkor számíthatok a császár utáni vérátömlesztésre, most ezek szerepelnek a papíromon, ami alacsony az mennyire javítható még 3 hét alatt? Illetve ami pluszos az mit jelent? Köszönöm!

Vas: 4,9 (10,7-32,2)

Transzferrin: 5,71 (2,00-3,60)

Teljes vaskötő kap.: 122,8 (49-89)

Transzferrin szaturáció: 3 (15-45)

Hemoglobin: 97,6 (120-160)

2014. aug. 7. 11:35
 1/6 A kérdező kommentje:
Az orvosom szabin van nem tudom felhívni... :(
2014. aug. 7. 11:35
 2/6 anonim ***** válasza:
Ez bizony elég komoly vashiányos vérszegénység. Nem tudom, terhesen adnak-e, de intravénásan adnak vasat (háziorvos), ami hamar beépül, nem úgy, mint a tabletta, ráadásul mellékhatása sincs (pl. hasmenés, szorulás.) Én nemrég kaptam így, bár nem vagyok kismama.
2014. aug. 7. 12:37
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem is szedtél vas tablettát? Elég felelőtlen orvosod van. Menj el a háziorvoshoz, és kérj ott segítséget. Így nem kéne maradnod, ez sajnos nem vicc.
2014. aug. 7. 13:18
 4/6 A kérdező kommentje:
De szedtem, neo ferro folgammát, illetve mellé ittam krauterblutot is...
2014. aug. 7. 13:51
 5/6 anonim ***** válasza:
Mióta vagy vashiányos? Mikortól rossz a vérképed? Nekem amikor már picit mutatkozott a vashiány el kellett kezdeni szedni (24. hét), nekem Sorbifer Durulest írt a házidoki, mivel ebbe van a legtöbb felszívódó vas, napi 1-et lehet csak szedni belőle, meg azóta szedem vitamint. Szerencsére azóta nem romlik az eredményem. De mindenképp beszélj a dokival vagy háziorvos, vagy nőgyógyász. Mert fontos lenne minél előbb rendezni a vérképedet.
2014. aug. 7. 14:57
 6/6 anonim ***** válasza:
Mi lett a vége kérdező? Mi is babát szeretnénk ezért elsőnek helyrehozom az egészségemet. Nekem 2,5 a vasam. :(
2014. nov. 21. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!