Akinek van tapasztalata, vagy bármi információja a BŐRRÁKról, nagyon szépen kérem olvassa el az alábbiakat és írjon?
Nem fogok neked hazudni. A bőrrák elég súlyos betegség és sajnos egyre gyakoribb. Nem éri meg halogatni a vizsgálatokat. Gyorsan tud áttétet adni. Akin sok az anyajegy, vagy pigmenttöbblet hiába nem fehérbőrű, nagyon kell vigyáznia a napon. Én pl. kreol bőrű vagyok, és észre vettem évekkel ezelőtt, hogy napozáskor elsősorban a dekoltázsomon barna foltok jelennek meg (szeplő szerűek, de mégsem azok). Azóta pont lesz.rom milyen színem van, inkább leszek fehér mint rákos... Bőrgyógyász tanácsára nem napozok, és nyáron mindig használok naptejet a ruhával nem fedett bőrfelületem védelmére.
Igen, a melanoma malignum elsősorban sérült, vérző anyajegyből alakul, de mindenképp figyelni kell, ha az anyajegy színe, nagysága, struktúrája változik - azonnal meg kell nézetni. Azt nem lehet tudni a párod esetében, hogy mikor kezdődött a rosszindulatú folyamat, így azt is nehéz megmondani, hol tarthat. Az egyik kolléganőmnél korán kiszúrták hogy baj van, és elég nagy területen kimetszették a válláról az anyajegyet és környékét. Nagyon remélem, hogy ennyivel megússza a párod is! Ha igen, felhívnám a figyelmed és az övét arra, hogy innentől a többi anyajegyét feltétlenül nézesse rendszeresen. És kerülje a napot-amennyire tudja, és nyáron mindig használjon 50 faktoros, minőségi naptejet.
Remélem időben felismerték a bajt és meggyógyul a barátod!!!
Lehet félreértettelek, de te most a bőrrákról kérdeztél, ami általában egy rosszindulatú betegség. A neve: melanoma malignum. Általában a bőr jóindulatú elváltozásából indul - magyarul egy anyajegy (naevus) rosszindulatúvá válik (elkezd növekedni, vérezni, viszketni, sötétedni, stb - ezek a leggyakoribb tünetei).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!