Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Azt vettem észre hogy a...

Azt vettem észre hogy a székletem véres. Baj lehet?

Figyelt kérdés

10 hetes kismama vagyok.a wc-n voltam és nagyon erölködtem szorulàs miatt és azt vettem észre hogy a széklet véres.

nnem vérzek,de véres volt.....

baj lehet.aggodom nagyon

2008. aug. 5. 14:27
 1/3 anonim válasza:

Lehet egy apró berepedés a végbeleden, ami csíkosan piros vérfoltokat eredményezett a székleten.

Lehet aranyértől.

És lehet sokféle más (súlyosabb) oka.

Amennyiben a székelés fájdalommal járt és utána is kellemetlenül fájdalmasnak érzed a végbeled környékét, akkor valószínűleg a fent leírtak okozták a tüneteket.

Alapként: piros vér a legalsó bélszakaszokból származik. A lenyelt, vagy felsőbb szakaszokból származó vér az emésztés következtében sötétbarna vagy fekete színű.

Elsősorban a szorulást próbáld megelőzni (az erőlködés alhasi vérbőséget okoz, ami nem használ a terhességnek).

Egyél sok rostos ételt, zöldséget, gyümölcsöt (főleg almát). Reggelire néhány kanál zabhelyzet tejbe áztatva.

Kerüld a túl cukros ételeket, a banánt - ezek keményebb székletet okoznak.

Ha még egyszer előfordul, akkor feltétlen kérd ki orvos véleményét.

2008. aug. 5. 14:37
 2/3 anonim ***** válasza:

hátha szerencséd van akkor csak egy ér pattant el a nagy erölködéstől.de azért menj el egy dokihoz, nehogy nagyobb baj legyen.amugy az erölködést a wc-n azt felejcsd el.az nem valami jó.egyél sok rostost,vagy igyál rengeteget,de ne erölködj ennyire.boldog babavárást.

18 hetes kismama

2008. aug. 5. 14:39
 3/3 anonim ***** válasza:
Kórházban voltam 2 hétig.Nem ez miatt, de előjött az én tipikus "betegségem": máshol nem tudok wc-re menni. Ott pedig muszáj, mert minden nap rákérdeznek. Szóval már az első napon jeleztem a problémámat és kértem rá valamit. Mivel kismama vagyok a hashajtó szóba sem jöhetett, mert alhasi vérbőséget okoz és be is görcsölhetek. A nővérek azt tanácsolták hogy igyak egész nap nagyon sok folyadékot legalább 2 litert, ami fellazítja a székletet, ehhez én párosítottam sok gyümölcsöt és este lefekvés előtt egy actíviát is elkanalaztam.Reggel éhgyomorra egy pohár langyos víz, és minden nap sikerült a dolog.Azóta is betartom mert volt egy kissebb műtétem ami még a mai napig is vérezget, és nem akarok erölködni.Szóval, semmiképpen ne erölködj, mert az nem tesz jót.Lehet hogy a szorulás miatt a kicsit megrepedt valami.Ha esetleg ez folytatódik mindenképpen menj el dokihoz, lehet hogy tud valamit adni rá. Üdv! 14 hetes kismama
2008. aug. 6. 07:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!