Azt vettem észre hogy a székletem véres. Baj lehet?
10 hetes kismama vagyok.a wc-n voltam és nagyon erölködtem szorulàs miatt és azt vettem észre hogy a széklet véres.
nnem vérzek,de véres volt.....
baj lehet.aggodom nagyon
Lehet egy apró berepedés a végbeleden, ami csíkosan piros vérfoltokat eredményezett a székleten.
Lehet aranyértől.
És lehet sokféle más (súlyosabb) oka.
Amennyiben a székelés fájdalommal járt és utána is kellemetlenül fájdalmasnak érzed a végbeled környékét, akkor valószínűleg a fent leírtak okozták a tüneteket.
Alapként: piros vér a legalsó bélszakaszokból származik. A lenyelt, vagy felsőbb szakaszokból származó vér az emésztés következtében sötétbarna vagy fekete színű.
Elsősorban a szorulást próbáld megelőzni (az erőlködés alhasi vérbőséget okoz, ami nem használ a terhességnek).
Egyél sok rostos ételt, zöldséget, gyümölcsöt (főleg almát). Reggelire néhány kanál zabhelyzet tejbe áztatva.
Kerüld a túl cukros ételeket, a banánt - ezek keményebb székletet okoznak.
Ha még egyszer előfordul, akkor feltétlen kérd ki orvos véleményét.
hátha szerencséd van akkor csak egy ér pattant el a nagy erölködéstől.de azért menj el egy dokihoz, nehogy nagyobb baj legyen.amugy az erölködést a wc-n azt felejcsd el.az nem valami jó.egyél sok rostost,vagy igyál rengeteget,de ne erölködj ennyire.boldog babavárást.
18 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!