Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák! Ti milyen és mennyi...

Kismamák! Ti milyen és mennyi vitamint szedtetek terhesség alatt? Nekem szednem kell vasat amibe van folsav is, magnéziumot, vigantolt, es gravidát. Egy kicsit soknak tartom, szinte egesz nap gyógyszert szedek.

Figyelt kérdés

2014. aug. 3. 09:17
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Hu az nem semmi, es hogy vetted be oket?Mert nekem azt mondtak a vasat nem jo a gravidaval egyutt, meg a magneziumot se a vassal.Igy egesz nap bevagyok tablazva :) De nem baj ez van.Csak kivancsi voltam mas is ennyi mindent szed.
2014. aug. 3. 11:44
 12/13 anonim ***** válasza:

Én igy: reggel kalcium. délben ebéd közben terhesvitamin és a vastabletta (néha c vitamin is, mert eléggé vérzik az inzem és a c vitamin jó rá és a hatás érdekében a terhesvitaminon felül is be kell vinni). magnézium délután. este folsav és utrogestan.

azért kell igy elosztani, mert a kalcium gyengiti a vas felszivodasat, a kalcium és a vas között kell miniumum 2 órát hagyni. de a kalcium és a magnézium kötött is kell mnimum 2 órát hagyni, az sem vehető be egyszerre. a terhesvitaminban nincs sem kalcium, se mg, igy az veszem be a vastablettával és a c vitaminnal, mert a vas felszivódását a c vitamin segiti.

kellett idő, mig belejöttem :-)

2014. aug. 3. 13:00
 13/13 A kérdező kommentje:
En is probalok minden gyogyszer kozott hagyni legalabb 3rom orat.Igy mar reggel fel 6kor vassal kezdem.9kor magnezium 12kor vas, 15kor magnezium 17ora korul D-vitamin csepp, este magnezium es lefekves elott gravida :)
2014. aug. 3. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!