Hányadik hétben/hónapban illik már mindenképp közölni a munkáltatóval a terhességet?
Tegyük fel, hogy elég sokáig nem is látszik a kismamán, mert olyan alkatú, és a ruhák sem árulják el.
A kérdés miértje az, hogy a pénz miatt minél tovább szeretne a kismama dolgozni folyamatos 3 műszakban, viszont, ha megtudják, már csak két műszakban dolgozhat, ami jelentős kiesés a jövedelemből.
Akkor illik, ha már nem tudod 100%-ban ellátni a feladatodat.
Amúgy senki nem kényszeríthet rá hogy bejelentsd, akár a szülés napjáig dolgozhatsz ha neked úgy tetszik.
Hát szerintem minél hamarabb. Legalábbis ha a 3 hónap eltelik és minden rendben van akkor illő elmondani. Egyrészt azért amit az első is írt, másrészt ha pl veled történik valami pl az éjszakai műszakban őt fogják felelősségre vonni, hogy miért osztott be. Mivel most már a terhességet nem kell egyébként hivatalosan írásban bejelenteni ugye védve vagy a ténytől, hogy terhes vagy, viszont én nem kockáztatnék, esetleg később mikor vissza akarsz menni dolgozni nem lesznek készségesek.
Én pl nem örülnék, ha egy munkavállaló nem mondaná el, hogy terhes. Én nem hiszem, hogy a pénz annyival többet ér, hogy kockáztasd a baba egészséges fejlődését. Egyrészt megértelek, az elsővel én majdnem végig dolgoztam (igaz nem 3 műszakban), viszont most nem tehettem volna meg, így itthon vagyok tp-en.
De végülis neked kell dönteni. A te felelősséged.
Jelenleg nem vagyok terhes, csak érdekel, mi lenne ha, de egy kolléganőmet konkrétan érint, és ő is hasonlók miatt nem sietné el a bejelentést. (Én tudom egyedül a munkahelyen)
De ha magamból indulok ki, az a helyzet, azt azért tudom, az én szervezetemnek mi a jó. Pl. a délelőttös műszak nem, mert szabályos rosszullétem van így is, mikor 2:25-kor csörög az ébresztőm, mert így tudok készülődéssel együtt beérni reggel 5:40-re munkakezdésre.
Éjszakai műszakot sokan nem bírják, én simán. Ha lehetne választani, hogy állandó délelőtt vagy állandó éjszaka, tuti, hogy éjjelt választanám. Nekem, és ezáltal a babának is, biztosan a nappalozás ártana meg.
Esetleg lehetséges olyan, hogy orvosi papírt hozzak róla, hogy nekem a szervezetem szempontjából a délelőtt károsabb, és engedjék az éjszakázás délutánnal párban? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!