26 hetes vagyok, mit erez az a kismama, aki terhesen lett cukorbeteg? Mik a jelei?
Szia!
Ugyanazok a tünetek mint nem terhesen. Szomjúság érzés szinte állandóan, bőrviszketés, fogyás. Ha gyanakodsz valami miatt, kérdd meg a házi orvosod,hogy végezzen egy éhgyomri vércukor mérést. A terhesgondozáson is tudnak ilyen vizsgálatot végezni, sőt a védőnőd is segíthet. Egyes patikákban is lehet kérni vércukor mérést.
Mindenképp fognak terheléses cukorvizsgálatot végezni, ha még nem volt, ez kötelező.
Egyébként nem feltétlen van tünete. Nekem is magas lett az értékem, de az ég világon semmi tünetem nem volt és nincs is.
Valóban ugyanazon tünetei lehetnek, mint a nem terhes cukorbetegség esetén, ahogy az első válaszoló írta. Viszont nem az éhomi mérés számít, hanem az evés után egy órával mért vércukor szint a mérvadó. Nálunk egy zsemle és tej reggeli után nem lehet több 7,1-nél. úgy tudom a szirupos terhelés 7,8-ig jó.
De én is úgy gondolom, hogy ezt kötelezően nézik, ráadásul pont a te korodban....nem kell menned terheléses cukorvizsgálatra mostanában?
(35. hetes cukros kismami)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!