Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az egyszeri támogatáshoz az...

Az egyszeri támogatáshoz az igazolást az az orvos állítja ki, akinél szültünk?

Figyelt kérdés

Ha igen, akkor ő elkéri a kiskönyvünket?

Az a problémám, hogy nem lesz meg a pecsétem, max csak 3.A héten sem kaptam pecsétet, mert a 30 hetes ultrahang időpontja egybeesett a terhesgondozással, és a doki most sem pecsételt...Azt mondta, majd 4 hét múlva fog csak vizsgálni....

Szóval csak úgy lenne esélyem, ha nem kérik el a könyvet.Nektek pecsétel rendesen a doki?

2010. jan. 10. 09:40
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem minden vizsgálatnál pecsétel. Pláne, hogy kötelező. Vagyis az lenne. Máskülönben hogy igazolná, hogy ő vizsgált? Az igazolást a kezelőorvos adja ki. Ha nincs fogadott orvosod, akkor a terhesgondozós doki.
2010. jan. 10. 09:47
 2/17 anonim ***** válasza:

nálatok a terhes gndzáson nem pecsétel?!

nekem most lesz meg a. pecsétem kedden, pedig "még csak" hetes vagyok...

2010. jan. 10. 09:49
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Szóval. Ez a pecsétes dolog hogy is néz ki. Nem a doki pecsétje számít. Hanem az, hogy hány terhesgondozáson vettél részt. Nekem 1 db pecsétem sem volt dokitól (nem volt fogadott dokim, nem is látott orvos, csak a 6. héten, mikor megállapították a terhességet), mert nálunk a terhesgondozást a védőnő csinálja, egyedül. Amikor hazajöttünk a kórházból, akkor ő hozott egy igazolást, hogy 12szer részt vettem a terhesgondozáson (a háziorvos írta alá). Szerintem kérdezz rá a védőnődtől, hogy nálatok ez hogy működik.
2010. jan. 10. 10:02
 4/17 A kérdező kommentje:

Na ez a baj, hogy a terhesgondozást végzi a védőnő is, de az ő pecsétje nem számít.

Nincs fogadott dokim, sztk ba járok.3.alkalommal voltam az új dokimnál,(költözés miatt), először nem pecsételt, pedig amikor először voltam nála akkor is direkt úgy mentem, hogy 4 héttel az előző vizsgálat után, amin még a régi dokimnál voltam.Másodszor adott egy pecsétet, és most 3-szor úgy jött ki, hogy pont letelt megint a 4 hét, de az uh is most volt esedékes.Azt mondta most nem vizsgál, csak uh.És megint nem pecsételt...35.héten kell megint mennem, ha akkor ad pecsétet, az lesz a 3...De ha akkor sem ad, akkor biztos szólok neki...

2010. jan. 10. 10:21
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
És irni sem irt semmit a kis könyvedbe?Csak mert akkor az is igazolhatja szerintem hogy megjelentél,mivel dátumot irnia kell ilyenkor.
2010. jan. 10. 10:24
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Épp ezt írtam, hogy nem a doki pecsétje számít, hanem a terhesgondozást végző személyé. Tehát ha a védőnő csinálja a terhesgondozást, akkor számít az ő pecsétje. Mondom, nekem sem volt fogadott dokim, egyszer látott orvos, mikor megállapították a terhességet, utána egyszer sem, és akkor még nem is volt kiskönyvem, tehát pecsétet sem kaptam. A terhesség vége felé 1szer vizsgált meg orvos, de akkor is az NST után, úgyhogy akkor sem kaptam pecsétet. 12szer voltam a védőnőnél tanácsadáson és erről kaptam egy igazolást. Megkaptam a pénzt is.
2010. jan. 10. 10:39
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
én a dokimtól is kapok pecsétet meg a védőnőtől is, de tényleg kérdezz rá a védőnődnél, biztos segíteni fog!!!
2010. jan. 10. 10:41
 8/17 A kérdező kommentje:

Semmit sem írt, még dátumot se, azt se, hogy Uh volt...

Kérdeztem a védőnőt, és azt mondta az ő pecsétje nem számít, csak a nőgyógyászé...aki meg úgy gondolja, hogy csak akkor jár pecsét ha vizsgálat is történik:(

De 4 héttel ezelőtt is csak azért történt vizsgálat, mert aggódtam, hogy sokat keményedek, görcsölök, és én kértem a dokit, hogy nézze meg már a méhszájamat, meg hát ugye amióta terhes vagyok, egyszer sem vizsgáltak még...Már többen mondták, hogy őket minden terhesgondozáson megvizsgálja a doki, engem meg majd a 35.héten talán 2-szor megfog.

2010. jan. 10. 10:56
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

és leletet kaptál a dokitól, az UH miatt?

én biztos, hogy visszamennék, és megmondanám neki, hogy igen is pecsételje, mert neked kellenek majd a szülés után a pecsétek, de ezt neki is tudnia kellene...

2010. jan. 10. 11:02
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

nem érem.... 4 hetente jársz a dokidhoz aki azt mondja hogy csak akkor ad pecsétet ha fizikálisan is megvizsgál?! Engem a terhesgondozáson egyszer sem vizsgáltak, odaadták a beutalókat és megnézték a leleteimet, adtak időpontot az uh-kra. A legtöbb doki nem vizsgál 4 hetente csak ha valami gond van!

Az nem normális hozzáállás a dokidtól hogy nem ad pecsétet, terhesgondozáson kell megjelenni 4szer nem fizikai vizsgálaton. Ha legközelebb mész uhra, ott a szülészeten kérdezz meg egy szimpatikus asszisztenst (nem a doki fogja az igazolást kiadni)hogy hogy van ez a dolog az igazolással.

2010. jan. 10. 13:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!