Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van itt olyan aki 18 éves...

Van itt olyan aki 18 éves korában vállalt gyermeket?

Figyelt kérdés

Párommal tervezzük a babát , ha be töltöm a 18. Élet évem , el végzem a sulit el kezdjük a baba projectet.

Tudnátok mesélni , hogy nektek hogy alakult?

2014. júl. 21. 19:59
 1/7 anonim ***** válasza:
63%

Hány éves vagy most? Milyen munkát szerzel majd egy szál érettségivel, amivel majd fenntartjátok magatokat, amiből majd pelenkát és ennivalót kap a gyereketek? Együtt éltek, külön lakásban, vagy valamelyikőtök szüleinek a nyakára csináltok majd gyereket?

Elég meggondolatlannak tűnik ez az ötlet.

2014. júl. 21. 20:24
 2/7 anonim ***** válasza:

Nem akartok legalabb erettsegi utan varni egy masfel evet amig szerzel legalabb annyi munkaviszonyt? Nem mindegy,hogy 40et kapsz vagy 90et .. a gyes nagyon keves.. :/

En 23leszek mikor megszuletik a kislanyom,de azon aggodom,hogy a 90gyedem meg a parom 200-s fizuja eleg lesz-e kisbabara,plusz magunkra :(((

Van kello hatter? Barki fog neked irni,vagy lebeszel,vagy elmondja milyen nehez 18evesen suli utan rogton kisbabat vallalni :(

Nem muszaj 18-nak lenni,szivesen meselek anyagiakrol pl. ha irsz privit :))

18hkm

2014. júl. 21. 20:32
 3/7 anonim ***** válasza:
77%
Ebbe mi idegenek sajnos nem szólhatunk bele,mert úgyis Ti döntitek el,de... Hidd el,nem kell sehova sem sietni,mondom ezt úgy,hogy 20 évesen szültem. Minden adott volt,belevágtunk. Hatalmas felelősség,rengeteg lemondás,most már 2 éves és úgy gondolom,hogy ráért volna még 1-2 évet. Tényleg csak egyszer vagy fiatal,egy életed van,ne feledd. Ha szülsz egy gyereket,akkor legalább 18-20 évig TE felelsz érte. Soha nem lehet tudni,hogy hogy alakul az életed. Ha egyedül kell majd helyt állnod,menni fog? Persze,gondolom a válasz igen,de azért ez nem olyan egyszerű. Meg az sem mindegy,hogy hogy fog menni. Mi is szeretjük egymást a párommal,de semmi biztosíték,hogy ez évek múlva is így lesz. Én előbb dolgoznék,aztán vállalnék gyereket,így is alakult az életem. Marha nehéz lesz 0 tapasztalattal,gyerekkel munkát találni,ha rákényszerülsz. Kívánom,hogy alakuljanak a legjobban a dolgaitok,de ezeket azért gondold át!
2014. júl. 21. 20:52
 4/7 anonim ***** válasza:
51%
Még fel sem nőttél, írni sem tanultál meg rendesen, be sem léptél a felnőttek világában, hová vállalnál gyermeket úgy őszintén?
2014. júl. 21. 23:10
 5/7 anonim ***** válasza:

Igen! Lepontozások ellenére leírom, hogy én 18 évesen lettem kismama! Utolsó éves voltam akkor, és ösztöníjat kaptam havonta. Párom már ekkor dolgozott, és külön lakásban éltünk a szülőktől, autónk volt!

Mindketten vártuk a picit, mindene megvolt már az érkezésére. Nem mondom hogy nagyon könnyű volt, jöttek az ébren töltött éjszakák, hasfájás bár nem volt nála vészes, azután jött a foga, volt hogy éjjel nem volt kedve aludni, így hát játszottunk, de mindemellett a rengeteg csodás pillanat, amikor a karodban alszik el, vagy az első mosoly-kacagás, mászás, aztán amikor elindul és a nyakadba borul :) Nem lehet ezeket elfelejteni!

Azóta már megszületett a másik kislányunk is! Csodálatos gyerekek!

És itt csak halkan megjegyzem, hogy az anyaság és felelősség nem korhoz kötött! Ha a kérdező úgy érzi megérett az anyaságra kora ellenére, akkor vállaljanak gyereket. Ha van elég bevétel ahhoz hogy mindent meg tudjatok neki adni, van egy fedél a fejetek fölött amiben csak ti 3-an éltek, akkor nyugodtan!

2014. júl. 22. 13:30
 6/7 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó,ebben igazad van. A felelősség,az érettség nem korhoz kötött. Viszont,ha 24 évesen vissza tekintek a 18 éves énemre,egy teljesen más embert látok,pedig már akkor is érettnek és felelősségteljesnek gondoltam magam. Pár év alatt is sokat változik az ember felfogása,hozzáállása.
2014. júl. 22. 17:17
 7/7 anonim ***** válasza:
5-ös vagyok. Van egy ismerősöm itt a környékben. 26 éves lesz, 2 kicsi gyereke van. A pici most 5 hónapos, nem tudta szoptatni, de nem is igazán akarta elmondása szerint, mert a nagyobbik gyereke másfél évig szopizott, és neki már "elege" lett belőle...Szóval, mint írtam, a kicsit tápszerezi, ezzel még nincs is gond,de az hogy éjjel ha felébred a pici, nem képes megmelegíteni neki a tápszert, mert ő "fáradt" ez már felelőtlenség..napközben is mikor összefutottunk, és éhes volt, akkor is hideg tápszert adott neki, szegény gyereknek nincs más választása..Az első lányomat nekem is tápszerezni kellett, de éjjel mégis megmelegítettem neki, hisz tudom milyen jólesik még egy felnőttnek is a meleg étel, ugyanúgy jár a piciknek is.
2014. júl. 23. 09:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!