Júli 26-ra vagyok kiírva és december elseje óta tp. Vagyok mert vesz. Terhes lettem. Mivel a folyamatos munkaviszonyom júni 2-án lesz két éves. Tudni szeretném, hogy hány hónapig jár majd a gyed? Beleszámít a táppénzes időszak is a munkaviszonyba?
Szia!
Beleszámít a táppénz is a munkaviszonyba.
Ha meg van a folyamatos 2 év mviszony, akkor 2 évig jár a gyed.
Szia!
Amikor azt nézik, hogy mennyi ideig maradhatsz otthon gyed-en, akkor a szerződésed dátumát nézik, nem azt, hogy ténylegesen hány napot dolgoztál.
A szülést megelőző két évben kell meg lenni a akkor már 1 év munkaviszonynak. A THGY szülést megelőző 28. naptól jár kb félévig, majd utána a gyerek 2 éves koráig a GYED, aztán ha szülsz közben akkor ugyanígy újra. Feltéve ha folyamatos a munkaviszonyod nem passzív.
Ez nem táppénz meg munkanélküli, hogy annyi napig jár amennyit dolgoztál.
Kedves utolsó!
A kérdezőnek jogos a kérdése, ugyanis a törvény megváltozott! Aki 2010. május 1. után szül, az csak annyi napot lehet otthon, ahány napot az igénylést megelőző két évben biztosításban töltött!
Nem jól olvasod - szerencsére :)
Ha gyed-be, gyesbe szülsz bele, akkor ugyanúgy jár a másodikkal, kivéve ha közben megszűnt a munkaviszonyod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!