Van közöttetek olyan kismama, aki jelentős túlsúllyal esett teherbe?
Én is ilyen magas vagyok. Csak 80 körül tudok teherbeesni, már 3-szor is. Se kevesebb, se több.
A lényeg, hogy fogyj, amennyit a szervezeted enged, de legalább 10 kg-t jó lenne, tartsd a súlyt úgy 2-3 hóig, de 6 hót szoktak tanácsolni. Az idő alatt ne koplalj. Változatosan étkezz, sok antioxidánsot fogyasztva (piros gyümölcsök).
A kockázat abban rejlik, hogy a normál súlynövekedés 12 kg alatti a terhesség alatt. Te (mi) ezt nagyon nehezen fogod (fogjuk) tudni tartani, akkor pedig már koplalni nem lehet, csak pl. a szénhidrátot és sót megvonni.
Nem reménytelen, de bizony jobb, ha minél kevesebb a túlsúly, főleg ha esetleg 30 fölött is vagy.
Sok sikert a babához!
Én 100 kg voltam, amikor terhes lettem, 35 hetesen már 125 vagyok.
Nem vagyok vizes, nincs semmi hormonzavar, pajzsmirigy, stb gond, terhességi cukrom sem lett, a vérképem tökéletes, a pocaklakóm is jól van.
A legelső próbálkozásra összejött a baba.
Én 170 cm és 85 kg voltam, nem estem teherbe 1,5 év alatt, semmilyen gyógyszert nem szedtem, sem fogamzásgátlót sem peteérés serkentőt, a természetre bíztunk mindent!
Idén tavasszal meguntam a túlsúlyt, nyárra lefogytam 72kg-ra, továbbra is diétáztam és megtörtént a csoda...
most 15 hetes kismama vagyok két 2kg-ot híztam!
Evvel csak azt akarom mondani hogy a szervezet tudja mi a jó neki. Szóval ha elkezdesz mozogni és diétázni, mennek le a kg-ok akkor úgy is jön a baba majd, csak vigyázz akkor az étrendedre és semmi baj nem lesz.
Ismerek olyan valakit aki 20 kg túlsúllyal kezdte a terhességét, betartotta a diétát amit az orvos adott neki és 3kgot hízott összesen, mikor pedig megszült sokkal vonzóbb lett mint előtte!
Szóval menni fog! De szerintem doki tanácsát is kérd ki!
Sok szerencsét, egészséget és fogyást kívánok neked!
Én 90 kg-mal kezdtem, (nem vagyok magas), 10-et híztam a terhesség alatt, és 4 nappal szülés után 90-nel jöttem haza.Könnyű terhességem volt, a szülés sem volt nehéz és semmi baja a babának.
Minden jót nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!