Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikor kéne megvennem a babának...

Mikor kéne megvennem a babának a holmikat?

Figyelt kérdés
14 hetes terhes vagyok, de fórumokon sorban olvasom, hogy más 14 hetes kismamák már veszik a babaruhákat, rendezik a babaszobát, mi pedig sehol sem tartunk. Január végére várjuk a kicsit, úgy gondoltam, majd november vége felé nekiállunk. Vagy akkor már késő? Mikor kéne nekikezdenem a készülődésnek?
2008. aug. 3. 16:02
 1/7 anonim ***** válasza:

Ez az állapottól is függ..érdemes apránként venni, ha mindig viszel magaddal pénzt és meglátsz valami akciósat, ami tuti kell, érdemes megvenni, mert novemberben mindent annyiért veszel meg amennyi, de apránként kifoghatod az akciókat.

A másik függ a terhesség állapotától mennyire jólérzed magad..és szólok, hogy az utolsó 3 hónapban annyi nehézség lehet, hogy nem biztos, hogy kedved lesz vásárolgatni, mert lehet hogy magadat is nehéz, fájdalmas lesz arrébb vinni. Persze ez nem előírás, ha valakinek anyagilag nincs megkötve a keze, az ráér a szülés előtti hetekben bevásárolni, hazaszállíttatni, és berendeztetni..

A babonáknak, meg részemről lezárult múltja van..arra való, hogy az emberben mindig legyen feszélyezettség, tök felesleges dolog, de ha félsz akkor nemkell előre semmit venni..21.hétben vagyok, sokminden megvan, az ágy kell, tapétázni, esetleg mellszívó, pelenka, ha kiszámolom sok lesz még a kiadás, és örülök, hogy egy csomó minden megvan..lesz majd bőven hivatalos intéznivaló úgyis..

Bárhogy is döntesz sok boldogságot!

2008. aug. 3. 16:17
 2/7 anonim ***** válasza:
Mi a 6.hónap kezdetén vettük az első dolgokat, épp akkor volt nagyon jó akció.De lényegileg mindent megvettünk a 7. hónap folyamán, szerintem ráér akkor.Még jó hogy nem hagytam az utolsó pillanatra, mert a végén nagyon vizesedtem, folyton dagadtak a lábaim, úgy már nem tudtam volna kényelmesen vásárolni.Szerintem a 6-7.hónap az ideális, mert még aránylag könnyen tud mozogni az ember és már túl is van a félidőn.
2008. aug. 3. 16:25
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget. :) A lényeg a lényeg, hogy lehetőség szerint ne húzzam az utolsó időszakra, mert lehet, hogy nem fogom tudni magamat elvonszolni egy boltoig sem. :)
2008. aug. 3. 16:52
 4/7 anonim ***** válasza:
Így van.Jobb nem várni az utolsó pillanatig.A sok mászkálás,sorban állás nem egy 8-9 hónapban lévő anyukának való.Szépen,apránként érdemes,akkor legalább annak is kisebb az esélye,hogy elfelejtesz megvenni valamit.
2008. aug. 3. 18:05
 5/7 anonim ***** válasza:

Szerintem a 30. héttől már nyugodtan ellehet kezdeni a készülődést. Azt amit a kórházba viszel, azt sem árt előre bekészíteni.

A babáknál sosem lehet tudni. Nem mindig várják meg a terhesség végét a 40.hetet. De, ha mégis hamarabb érkezik, akkor sem kell majd idegeskedned, hogy még semmit sem vettél neki.

Sokan hivatkoznak babonára, amiért nem veszik meg hamarabb a babaholmikat. Sőt, nekem azt tanácsolta valaki, hogy az első gyermekem után mindent dobjak ki, vagy ajándékozzak el, mert rosszat jelent.

Nem tettem. Ebben a világban nem lehetünk ennyire babonásak.

Boldog babavárást!

20 hetes mami

2008. aug. 3. 19:10
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia, én azt vártam meg hogy kisfiú vagy kislány lesz, és amint megtudtam a 18.héten, hogy kisfiú lesz 100% -ra vettem egy csómó fiús ruhát. Azóta vásárolgatok.

Boldog babavárást. 23hetes kismama

2008. aug. 3. 21:20
 7/7 anonim ***** válasza:

Én is jövő januárjára várom a picit. Az első két terhességemnél a 30. hét körül elkezdtem már vásárolni, mire megszülettek mindenük megvolt (pedig nekem is mondták, hogy babonából lehet, hogy kellene várni). Szerencsére minden rendben volt és nem történt semmi baj, pedig a 2. terhességemből ikrek születtek. Aztán tavaly újra babát vártam, s már elég korán 25. hét körül elkezdtem vásárolni, a szoba is kész volt a 30. hét körül. Majd a 36. hét után sajnos a baba beletekeredett a köldökzsinórba, s így elvesztettük. Persze ez nagyon ritkán történik meg, de most én még egy zoknit sem fogok venni neki, mert az iszonyú rossz volt, amikor mindent visszavitt a férjem a boltba, s üres maradt a picinek berendezett szoba.

Bocsi, hogy ilyen rémtörténetet írtam, ez tényleg nagyon ritkán történhet meg! Csak sajnos ilyen is van!

2008. aug. 4. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!