10 hetes kismama vagyok és a pocakom kinéz kb.6
hónaposnak. Mit tehetek hogy lassítsam?
Figyelt kérdés
A terhességet 78 kg-val kezdtem és 165 cm vagyok.Az első 2 terhességem császármetszéssel végződött és elég nagy hasam maradt utána.Sokszor a terhesség előtt is azt hitték hogy babátvárok.most pedig már zavar hogy hülyének néznek az emberek,mikor mondom,hogy csak 10 hetes vagyok.Azt hiszik nem tudok számolni...
Mennyi egy átlagos kismama napi kalóriabevitele?2000kcal?én nem tudom,ezt csak kérdezem.Jó lenne tudnom,mert diétázni nem tudok 2 gyerek mellett és kívánós is vagyok,ráadásul anyagilag sem állok olyan jól,hogy külön étkezzem a családtól.Persze kell az akarat is hozzá,de félek mi lesz februárig,mert már most érzem,hogy nagy terhem lesz.
2014. júl. 14. 15:29
1/5 anonim válasza:
Ha a terhesség alatt semmivel sem nö a súlyod, akkor sem gond, mert tengeteg fölösleg van rajtad. Ha nem eszel olyasmit, ami hízlal, hanem föleg zöldségféléket, akkor ugyan a súlyod marad, de a baba a fölösleget használja fel és nem hízol tovább.
Nem kell külön étkezni, csak a zsíros meg szénhidrátos élelmiszereket lehetöleg kerülni.
2014. júl. 14. 15:39
2/5 A kérdező kommentje:
az a baj,hogy már híztam 3kg-ot.azért lenne jó tudnom a kalóriamennyiséget,mert ezt betudnám tartani,számláltam már és fogytam is vele,de most fogyózzak ugyan úgy?elég lenne úgy beállítanom a kalóriamennyiséget,hogy ne hízzak,met ahogy mondtad van rajtam felesleg bőven.De mennyi legyen a napi kalóriabevitelem ami nem káros a baba miatt?
2014. júl. 14. 15:47
3/5 anonim válasza:
Én így próbálom tartani a súlyom: zöld teát iszok, édesítőszert teszek a kávéba, teába, édességet ritkán eszek, szinte csak vizet iszok,este megvacsorázok a gyerkőcökkel 6-7 körül és legközelebb már csak reggel eszek.Egyébként mindent eszek csak keveset és inkább többször.Ha meg is kívánsz valamit próbálj meg csak mértékkel enni belőle. Boldog babavárást!
2014. júl. 14. 16:25
4/5 anonim válasza:
Első ugye azért nem gondolod hogy mert valaki elvan hízva akkor a hájából a feleslegből tudja majd táplálni a testét na meg a picit?? :D Ne már jó? Gondolkozz egy picit!Kérdezőnek:Szerintem ne foglalkozz másokkal,viszont figyelj az étkezéseidre egyél változatosan amennyire tudsz és szedj kevesebbet valamivel a tányérodra mint amennyit szoktál!A kenyeret kerülheted,sózz keveset és mert kívánós vagy nem kell egyből 6 péksütit meg 2 tábla csokit megenni!Nem kell kettő helyett enned!Késő esti kajázásokat kerüld maximum valami könnyűt és keveset!
2014. júl. 14. 16:25
5/5 anonim válasza:
Kedves kérdező!
Keress fel egy dietetikust, biztos hogy tud neked segíteni!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!