Betöltött 33 megkezdett 34 hétben vagyok. Ultrahangon megállapították a 93-as BPD-t. Együtt voltam egy 38hetes kismamával a kórházban jósló fájásokkal. Neki 90-es a BPDje. A doki szerint kizárt hogy 34 hetes vagyok, mert sokkal nagyobb annál a baba. Akkor most mi is van? 34 hetesen 38 hetes BPD vel?? Akkor hány hetes is vagyok valójában? Előbb fogok szülni mint vártuk?
Igen előfordulhat, hogy előbb fogsz szülni, de hallottunk már "óriás bébikről" is. Az előző UH-okon volt eltérés?
2014. júl. 9. 15:30
2/9 anonim válasza:
Mindkét gyermekemet 41. héten szültem, egyiknek 90, másiknak 91 volt a BPD. Tehát vagy nagyobb, 5kg-s babád lesz, vagy hamarabb fogsz szülni. Súlya, többi adata normális a 34.héthez? Vagy azok is nagyobb babára utalnak?
2014. júl. 9. 16:03
3/9 A kérdező kommentje:
Azok is nagyobbak. Eddig is minden ultrahangon nagyobb volt. Olyan 1-2 hettel.32hetesen 85-ös BPDm volt.
2014. júl. 9. 16:17
4/9 anonim válasza:
HA eddig is nagyobb volt akkor nagyobb baba lesz ennyi. :)
Nekem is mindig 2 héttel nagyobbnak mérték, de ettől nem szültem előbb. Ja és 4400 gramm lett a kisfiam 36 centis buksival.
2014. júl. 9. 16:22
5/9 A kérdező kommentje:
Nem az első orvos aki azt mondja, hogy nem 33 hetes. De akkor miért nem minősítenek át? Az egyik szobatársamnak e miatt átminősítették 38-ról 40-re. Mert a BPDje szrint 40 hetese volt. Így megváltoztatták a kiírását. Ha felhívom rá a dokim figyelmét akkor átminősít?
2014. júl. 9. 16:25
6/9 anonim válasza:
Szerintem nem...u.igy vagyok én is...2héttel nagyobb és kész. Pedig minden vizsgálatomat 2hettel hamarabb vegeznek.
2014. júl. 9. 17:26
7/9 anonim válasza:
4-es vagyok
Soha senki nem rakta át a szülés várható dátumát. Nálam már a 12 héttől nagyobb volt mindig két héttel és végül a menszesz szerinti betöltött 40+3 héten szültem indításal.
2014. júl. 9. 17:44
8/9 anonim válasza:
Nem igaz,hogy soha senki nem teszi át a szülés várható időpontját. Errefelé több ilyen esetet hallottam. Most is van egy ismerősöm, akinek a babája meg 2 héttel kisebb (előző UH-on megfeleltek a méretek) és mégis kitolták a szülés várható idejét.
Érdemes megbeszélni a dokiddal a dolgokat, aztán majd kiderül,hogy mi lesz.A lényeg, hogy inkább csak érdeklődj, ne "követelj",mert azt ugye nem szeretik.
2014. júl. 10. 11:18
9/9 A kérdező kommentje:
Itt felénk is több ilyen eset volt, aminél átrakták a kiírt időpontot, aminek tauja voltam, ezért furcsálltam, hogy miért ne lehetne ilyen? Hétfőn megyek terhesgondozásra és megkérdezem a dolgot a dokitól, hátha mond rá valamit. Köszönöm a segítséget.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!