Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van itt olyan akinek az UH-n...

Van itt olyan akinek az UH-n látszott, hogy a baba nyakán van a köldökzsinór? Minden rendben volt? Ugye ebből nincs baj?

Figyelt kérdés
Azt olvastam, h ez szüléskor lehet baj, addig nem fulladhat meg, és bármikor kitekeredhet belőle. Aggódok. :(
2014. júl. 8. 22:56
 1/5 anonim ***** válasza:

Elméletileg nem lehet baja.

1x volt a nyakán?

Csak hogy megnyugodj, az én kicsimnek 4x volt a nyakán- ez állítólag nagyon ritka- képet is kaptam róla. 32hetesen mondták ezt. Mondta a dokim, hogy már ilyen előrehaladott terhességnél nem fog kitekeredni a baba, 38. héten megcsászároz, hetente uh és 35héttől nst.

38héten simán született, egyszer sem volt a nyakán a zsinór. Mégis letekeredett!!

2014. júl. 8. 23:14
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem akarlak ijesztgetni de nàlunk gondot okozott. Nem tudtunk róla csak a legvègèn. 2x volt a nyakán, valahogy úgy szorìtotta hogy nem tudott teljesen beforfulni miatta, így megszülni sem bírtam. 24 óra utàn csàszàroztak meg. ès akkor derült ki. Ami következmènye hogy kicsit oxigénhiányos volt ami a szopàsára ès a mozgásfejlõdèsère lett kihatással. Minden izoma gyenge, hypotón. Így kezelèsre járunk egy èves koráig biztos.

De ha tudsz róla és kontroll alatt van a baba nagyon kicsi az esèlye hogy baj lenne.

2014. júl. 8. 23:31
 3/5 anonim ***** válasza:
Szülésznő nővérem mondta, hogy minden második babaára rá van tekeredve a zsinór, ritkán (pl. ha túl sokszor,túl rövid) okoz csak gondot. Általában semmi bajt nem okoz amikor kibújik letekerik és ennyi. Én lányomnak 1x volt a nyakára tekeredve, barátnőm fiának 3x, nővérem kisfiának 1x volt rátekeredve egyik babának sem lett semmi baja, mind a 3 hüvelyi úton született.
2014. júl. 9. 06:33
 4/5 anonim ***** válasza:
Pontosan így van, ahogy az utolsó írta, ez nagyon gyakori, de igen ritkán van belőle baj. Nekünk az egyik babánk úgy született, hogy csomó volt a köldökzsinóron (méghozzá kettő is), na arra azt mondta a doki és a szülésznő is, hogy iszonyú ritka, és csoda, hogy nem lett belőle baj...
2014. júl. 9. 15:33
 5/5 anonim ***** válasza:

Első gyermekem úgy született, hogy 1x a nyakán volt a zsinór.

A második terhesség alatt végig kérdeztem minden uh-n, hogy mi van a zsinórral, de mindig mondták, hogy nem szokták mondani, mert nem tudnak vele mit csináli. Hiába látják, hogy 2-3x a nyakán van a babának, nem tudnak benyúlni a pocakba és letekerni róla. Ezért nem is idegesítik a kismamákat ezzel.

A 2-nak egyébként 3x rajta volt az egyik uh-n, utána már csak 2x, aztán szépen letekeredett az is.

A 3. babám pedig egy óriási csomóval a köldökzsinórján született- azt mondta a doki, hogy ez veszélyesebb, mintha a nyakon lenne. De nem lett baj.

Egyébként gyakori jelenség a köldökzsinór babára tekeredése, de ritkán van gond belőle- nekem is mindig ezt mondták a dokik.

A csomót sem látták uh-n csak a szülés után vettük észre.

2014. júl. 9. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!