Helyi érzéstelenítő végzett műtétnél lehet baja a 4-5 hetes babámnak?
Figyelt kérdés
ha minden igaz lidokaint használnak.Kérem aki tud segítsen szóljon.
Köszönöm:)4-5hestes vagyok..nem fogászati műtété lesz..,hanem az ujjammal..
2010. jan. 7. 10:26
2/9 anonim válasza:
De azt feltétlenül mondd meg az érzéstelenítés előtt, hogy várandós vagy.
3/9 anonim válasza:
A helyi érzéstelenítő csak lokálisan hat, nem szívódik fel a vérbe, így a babának nem lesz baja, ne aggódj!
4/9 A kérdező kommentje:
mondtam,mindenki elhúzta a száját és próbáltak megnyugtatni ,hogy nem lesz baj..
közölték ez ugyan az,mint a fogászaton..biztos jártam már így.persze csak nem babásan,de biztos van lyukas fogam,mondom fogtechnikus vagyok így biztos nincsen ,mert mindig kezeltetem magamat időben...na erre már nem tudtak mit mondani..De a műtétet meg kell csinálni..:(
2010. jan. 7. 11:28
5/9 anonim válasza:
Nekem a bőrrákot szedték le a hátamról.Lidocaint használtak,de szigorúan csak a 12.hét után csinálják,mert átmegy a méhlepényen.Én várnék a helyedben.A dokim sem ajánlotta a 12.hét elött.8ml-t kaptam,a 15.héten.
6/9 A kérdező kommentje:
Lehet akkor felhívom holnap:(a nődokit és megkérdezem..bár azt mondta a sebész kb ugyan annyit használnak mint egy foghúzásnál...keresztanyám meg gyógyszertári szakaszisztens,ő is azt mondta,hogy szerinte nem lesz semmi baj..,mert helyi érzéstelenítés,de azért akkor még jobban körbe járom a témát..
2010. jan. 7. 20:09
7/9 A kérdező kommentje:
Egyébként eszembe jutott,hogy én nem tudok 5-7hetet várni,mert egy nyílt seb van a kezemen aminél a hús rész kitornyosul un granuloma alakult ki..tehát ha záródna is a bőrön nem tud emiatt..ezt sejt daganatnak hívják...és muszáj leszedni,nehogy rosszabb legyen..szval kell..nem olyan mint egy bőrprobléma amivel lehet várni pár hetet,mert nyílt sebről van szó.Sajnos egy hónapja küszködök már vele és jó lenne már végére érni,mert tök kellemetlen...az ujjam végét vágtam le totál és nagyon rossz helyen van,most meg,hogy ez a borsónyi hús kijött még rosszabb..szval megkérdezem a dokimat,de ha kell ,kell,mert az ujjamat sem szeretném elveszíteni..ez gondolom megérthető...
2010. jan. 7. 21:04
8/9 anonim válasza:
előző vagyok.Van forgalomban olyan helyi érzéstelenítő is,mit lehet ilyenkor használni.Ugyan olyan hatásos mint a lidocain,de lehet használni terhesség alatt is.Esetleg ennek utána tudnál nézni!Sajnos nekem is fontos volt kiszedni.Folyamatos seb volt a hátamon,eléggé beindult a terhesség alatt.Soron kívül csinálták.Remélem nincs áttéte.Basaliomám volt.
9/9 A kérdező kommentje:
Most hívtam fel a nődokimat azt mondta a lidokainos helyi érzéstelenítőt nyugodtan lehet használni...de azért még megkérdezek egy másik orvos ismerősömet is,bár ő fogorvos..de meglátom mit mond..(mert ő rokon,tehát még megbízhatóbb..)
2010. jan. 8. 09:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!