Nagyon szégyenlem, de csak mostanra jött meg az eszem és fogtam fel mit teszek:- (?
Örülök, hogy végre letetted, se sajnos nem tudom azt mondani, hogy biztosan nem lett baja a picinek. Csak remélem.
Az egész terhesség alatt nem a nikotin az, ami a gondot okozza - ez csak nálad okoz függőséget - hanem a vér oxigénhiánya. Ez a pici babának fejlődési rendellenességet okozhat, minél kisebb, annél nagyobbat. Akér amputációs jellegűt is, pl hogy hiányzik az egyik karja könyökből. (Láttam ilyen képet egy babáról, akinek az anyja dohányzott.) A durvább rendelleneségeket észrevették volna már ultrahangon, de a rejtettek sajnos csak születés után bukkannak elő.
Idősebb terhességi korban pedig koraszülést, kis súlyú babát eredményez a dohányzás. Reméljük azzal, hogy letetted a cigit, ennek a veszélye mérséklődik, és a babád időben, normális súllyal születik meg.
Még egyszer gratulálok ahhoz, hogy le tudtad tenni a cigit, és bízom benne, hogy egészséges picid fog születni.
Ezt a linket érdemes megnézni. Persze nem csak a várandósoknak, hanem mindenkinek, aki dohányzik.
Szerintem mindenkinél máshogy hat a cigaretta.Van olyan ismerősöm,aki egész terhessége alatt nem is keveset dohányzott,és a babája makk egészséges lett,és most sincs semmi baja.És van olyan ismerősöm is aki szintén dohányzott,és koraszülött babája lett.
De nyugodj meg és ne gondolj semmi rosszra a babád biztos egészséges lesz.
Én nem bíztatlak,mert a te -ti érdeketek.persze én is dohányoztam évekkel a terhességem idején ,de már hamarabb megjött az eszem..Annyit mondok,nehéz lesz megállni,de ha nem akarod,hogy a kicsid baját látni akkor ne gyújts rá.Ezt vissza már nem fordíthatod,de ha nem gyújtassz rá ,rontani nem fog!!!Sajnos az én ismerőseim között akik bagóztak a baba alatt,beteg vagy koraszülött lett a kicsi-nem is akárhogy,tehát nyugtatgatni lehet magadat,reméljük,hogy tényleg nem lesz baja,de az is biztos,hogy a legfontosabb szervi kialakuláson már túl van a kicsi..azért sztem kérdezz rá egy dokinál,hátha tudják ezt vizsgálni..és nem szégyelld inkább hamarabb tudd meg ha gond van és azt is ha nincs még ha az orvos nem is fog meg dicsérni emiatt...!
18hós baba és 6hetes pocaklakó mamája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!