Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehetséges hogy teherbe tudok...

Husinyuszi10 kérdése:

Lehetséges hogy teherbe tudok esni?

Figyelt kérdés

Párommal kisbabát szeretnénk ezért április végén abbahagytam a fogamzásgátló tabletta szedését (kb 6 éve szedtem már). Hogy kitisztuljon a szervezetemből a gyógyszer hatása 2 hónapig védekeztük. Júniusban a várt időpont után 5 nap késéssel meg is jött a menzeszem, de most júliusban nem. Már elkezdtük 4 napja a baba-projektet. Lehetséges hogy így is sikerül teherbe esnem? Mikor érdemes elvégezni a tesztet ha júl. 1.-től próbálkozunk? (tudom ez még nem sok idő)

A válaszokat előre is köszönöm.

2014. júl. 4. 20:12
 1/5 anonim ***** válasza:
Most nem teljesen értem, késik már a menzeszed? De még csak 4 napja "próbálkoztok"? Ebben az esetben még nem valószínű, hogy terhes vagy. Majd akkor tesztelj, ha már (újra) késik a menzeszed.
2014. júl. 4. 20:17
 2/5 A kérdező kommentje:
Azért késik mert a gyógyszer abbahagyása után rendszertelenné vált a menzeszem. Terhes még szerintem nem lehetek.
2014. júl. 4. 20:22
 3/5 anonim ***** válasza:

Azt mondják az okosok, hogy a mai fogamzásgátlóknál már nem kell várni, hogy kiürüljön a szervezetből, hiszen alacsony hormontartalmúak, szinte azonnal ki is ürülnek. Ráadásul a gyógyszer abbahagyása utáni első hónapban igen nagy az esély a babára. Ezt Ti pont kihagytátok.

A másik, és ez most tényleg teljesen jó szándékból írom, előbb kicsit olvass utána,hogy mikor van peteérés, mikor van a legnagyobb esély babára, ilyesmik.

2014. júl. 4. 20:39
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

Utána olvastam, de mivel az ovuláció a menzesztől függ, így nem tudom behatárolni mikor lenne ovuláció, mert a menzesz se jött meg.

2014. júl. 4. 20:44
 5/5 anonim ***** válasza:
Ebben a ciklusodban már nem valószínű, hogy sikerül teherbe esned, mivel már alapból késik. Ha volt peteérésed, akkor az már meg kellett legyen, és a menzeszig nem is lesz több. Ha meg nem volt még ovud, és esetleg ezért nem is jött még meg, akkor valószínű hogy eléggé felborult a hormon háztartásod, és emiatt nem esélyes. Szóval most egyenlőre azt várd meg, hogy megjöjjön. És aztán már lesz mihez viszonyítani, utána akkor érdemes tesztelni ha már késik.
2014. júl. 4. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!